FC Utrecht haalt Romeny transfervrij op bij FC Emmen: 'Creativiteit en techniek'

© Gerrit van Keulen, ANP
Utrecht - Ole Romeny is officieel speler van FC Utrecht. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Emmen waarmee hij afgelopen zondag degradeerde naar de eerste divisie.
De transfer komt niet uit de lucht vallen. De namen Romeny en FC Utrecht werden de laatste weken veelvuldig aan elkaar gekoppeld. De verwachting was dat de speler gepresenteerd zou worden als het seizoen met Emmen erop zat. Dat is nu het geval.
Romeny werd in 2000 geboren in Nijmegen en kwam op zijn elfde in de jeugdopleiding van de profclub uit die stad, NEC, terecht. Daar maakte hij in 2018 zijn debuut in het eerste elftal. In het seizoen 2020-2021 werd hij verhuurd aan Willem II.

Creativiteit en techniek

In de winter van 2022 kwam de voormalig jeugdinternational van Nederland terecht bij FC Emmen. Dit seizoen scoorde Romeny in de eredivisie elf keer in 33 wedstrijden. “Ole is een speler met veel creativiteit en techniek, die deze eigenschappen het afgelopen seizoen heeft kunnen koppelen aan rendement”, deelt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht op de site.
De Utrechtse club maakte gisteren al bekend dat de 17-jarige Engelsman Adrian Blake voor vier jaar heeft getekend. De linkerspits komt over van Watford FC. Vorige week vrijdag werd met Mats Seuntjens ook al een aanvaller gepresenteerd.