FC Utrecht legt Engels talent vast

© FC Utrecht
Utrecht - FC Utrecht heeft de Engelsman Adrian Blake vastgelegd. De 17-jarige linkerspits komt over van Watford FC, waar hij het afgelopen seizoen overwegend in de O18 en de O21 speelde. Hij heeft een contract getekend voor vier jaar.
Blake deed in de voorbije competitie één keer mee met de hoofdmacht van de Londense club. Op 8 mei kwam hij vijf minuten voor tijd als invaller in het veld in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City. Watford eindigde als elfde in het Championship, dat is de de op één na hoogste Engelse divisie.
Afgelopen weekend speelde hij bijna de hele wedstrijd met Engeland O18 tegen Noorwegen O18. Dat duel eindigde in 2-2. De aanvaller heeft ook een Jamaicaans paspoort en mag ook voor dat land uitkomen.

De tijd geven

"We zijn onder de indruk van het talent en het potentieel van Adrian. Hij speelt met flair en is een voetballer die kan uitgroeien tot het type speler waarvoor supporters naar Stadion Galgenwaard komen", aldus technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. "We moeten wel beseffen dat Adrian nog jong is en hem de tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in de A-selectie."
Zuidam stelt ook dat het een lang en intensief traject is geweest om de aanvaller aan te trekken. "Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar we waren er vroeg bij en hebben intensief contact gehouden. We zijn er erg blij mee dat hij voor vier jaar bij ons tekent."