KNVB schorst DHSC-speler Bal voor 15 maanden, Sneijder vrijgesproken

Emre Bal (rechts)
Emre Bal (rechts) © Orange Pictures
Utrecht - DHSC-speler Emre Bal is door de tuchtcommissie van de KNVB geschort voor 15 maanden. Dat betekent dat de aanvaller pas op 5 augustus 2024 (!) weer mag voetballen.
Bal heeft de straf gekregen omdat hij op zaterdag 22 april een speler van VV Buitenpost een klap gaf. Het onderzoek is inmiddels afgerond en op de beelden was inderdaad te zien dat de aanvaller een speler van VV Buitenpost sloeg. Bal wilde tegenover RTV Utrecht niet reageren op de uitspraak.
Voorzitter Harry Lulofs van DHSC zei over het voorval van Bal dat hij niet kon ontkennen dat de speler van zijn club een klap had uitgedeeld. "Maar daar gaan wel heel veel dingen aan vooraf", refereert Lulofs aan de klap die Bal zou hebben gekregen voordat hij zelf sloeg. "Maar dat geeft hem niet het recht, dat mag niet", aldus de voorzitter, die vooral verbaasd is dat het uitgerekend Emre Bal overkwam. "Emre staat bekend als een hele nette, correcte speler. Hij heeft nog nooit een rode kaart gehad. Die jongen is zelfs opgeleid om zich te beheersen in situaties."

Sneijder vrijuit

Naar assistent-trainer Jeffrey Sneijder liep ook een onderzoek. Hij is vrijgesproken omdat op de beelden bleek dat niet Sneijder iemand bij de keel greep, maar dat dit juist bij hem gebeurde.