Trio speelsters van Saestum naar FC Utrecht

© fcutrecht.nl
Utrecht/Zeist - Drie speelsters van Saestum maken komend seizoen de overstap naar FC Utrecht. Amber Visscher, Tami Groenendijk en Anniek Smulders hebben een contract getekend voor één seizoen bij de nieuwbakken eredivisionist.
De 25-jarige Anniek Smulders speelde in Utrecht voor DVSU en Sporting'70 en voor Saestum in Zeist. "Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Als ik in mijn achtertuin sta, kan ik het gejuich van de supporters in Stadion Galgenwaard horen", zegt ze. "Het is voor mij een langgekoesterde droom om voor FC Utrecht Vrouwen uit te komen."
Ook Tami Groenendijk komt uit de provincie. De 22-jarige middenvelder speelde in Woerden voor VEP en Sportlust'46. Voordat ze bij Saestum belandde speelde ze college-voetbal voor het Amerikaanse Tyler Junior College. "Ik was heel erg blij en positief verrast toen FC Utrecht contact met mij opnam, en ben enorm trots dat ik voor FC Utrecht ga spelen. Het is voor mij een mooie stap omhoog."
De voetbalroots van de 21-jarige Amber Visscher liggen in Flevoland waar ze haar eerste balletje trapte voor VV Zeewolde. Twee jaar geleden stapte ze over naar Saestum, waarmee ze net als Groenendijk en Smulders in 2022 kampioen werd van de topklasse, de hoogste amateurdivisie. "Supergaaf dat mijn droom nu werkelijkheid wordt en ik in de eredivisie aan de slag mag gaan. En dat ook nog eens voor de club van de stad waar ik studeer en heb gewoond."
FC Utrecht keert komend seizoen na een afwezigheid van negen jaar terug in de eredivisie vrouwen.