Kampong plaatst zich voor finale play-offs: 'Vertrouwen in goede afloop'

© RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de derde divisie. De Utrechters speelden in het eerste duel met Be Quick 1887 nog met 0-0 gelijk maar de tweede ontmoeting werd met 4-1 gewonnen.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Kampong
Al bij rust had kampong de 2-0 voorsprong te pakken via treffers van Pim Janssens en Nies van Raalten. In de tweede helft scoorden Merijn Muskens en Johannes Noothoven van Goor nog voor de Utrechters. Geertjan Liewes had de eretreffer namens Be Quick 1887 gemaakt.
In de volgende ronde neemt Kampong het op tegen JOS Watergraafsmeer. Mocht Kampong dat tweeluik verliezen dan is er nog een mogelijkheid op een ticket naar de derde divisie. Er is een extra plek vrijgekomen doordat OFC Oostzaan zich heeft teruggetrokken. Donderdag 8 juni speelt Kampong uit tegen JOS, zondag 11 juni wordt de return in Utrecht afgewerkt.

Overtuigende zege

"We wilden direct laten zien dat er hier niks te halen valt. Volgens mij hebben we dat aardig gedaan", zei Kampong-speler Merijn Muskens. "Wij zijn zo goed op elkaar ingespeeld. We hebben haast geen kans tegen gekregen."
Merijn Muskens: 'Wij zijn zo goed op elkaar ingespeeld'
Muskens zegt vanavond wel wat biertjes te drinken om het bereiken van de finale te vieren. "Maar daarna gaan we herstellen. We hebben er vertrouwen in dat we gaan promoveren. We moeten dezelfde energie leveren als vandaag."
Trainer Frank Bruijnis van Kampong kijkt uit naar de finale. "We gaan naar ze toe met veel liefde, plezier en strijd. Ik weet nog niet zoveel van ze, vanavond zal dat al meer zijn en morgen weet ik alles."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: '

Kampong – Be Quick 1887: 4-1

1-0 Pim Janssens ('5)
2-0 Nies van Raalten ('36)
3-0 Merijn Muskens ('51)
3-1 Geertjan Liewes (59')
4-1 Johannes Noothoven van Goor (78')