Oud-FC Utrecht trainer Cees Loffeld overleden

© fcutrecht.nl
Utrecht - Cees Loffeld is op 77-jarige leeftijd overleden. De Utrechter speelde een groot deel van zijn leven een aanzienlijke rol bij FC Utrecht. Eerst als speler van FC Utrecht-voorloper DOS, later als trainer en tot aan zijn dood als scout van de club. Loffeld was al enige tijd ziek.
Loffeld werd geboren in Utrecht en debuteerde in 1965 namens DOS in de eredivisie. Bij zijn debuut was hij meteen indrukwekkend door twee keer te scoren tegen Feyenoord. Toen DOS ging fuseren tot FC Utrecht trok hij ook het nieuwe rood-wit aan. Het eerste elftal haalde hij echter niet.
Nadat hij zijn carrière afsloot bij FC Wageningen keerde hij terug in het trainersvak. Na een periode bij DEV Doorn was hij twaalf jaar lang trainer van het Utrechtse Elinkwijk. In 1989 werd hij zelfs coach van zijn oude liefde in de Domstad. Hij eindigde dat seizoen met FC Utrecht op een dertiende plaats. Het jaar erop moest hij halverwege plaatsmaken voor Ab Fafié, die de club naar een vierde plaats loosde. Het ontslag was baanbrekend, omdat journalisten Frits Barend en Henk van Dorp met voorkennis verslag deden van iedere minuut van de gebeurtenissen.
Tot een definitief afscheid van FC Utrecht leidde het nooit. Nadat hij trainer was van Hercules ging hij in 2009 als scout aan de slag bij FC Utrecht. Dat werk bleef hij met veel succes doen tot aan zijn overlijden.
FC Utrecht zal vanavond tegen Sparta rouwbanden dragen als eerbetoon aan Cees Loffeld. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een minuut stilte.