FC Utrecht kan geschiedenis schrijven met topscorer Douvikas: 'Willen vooral goede wedstrijd spelen'

Tasos Douvikas maakte tegen Ajax zijn 18e van het seizoen
Tasos Douvikas maakte tegen Ajax zijn 18e van het seizoen © fcutrecht.nl
Utrecht - Komende zondag wordt mogelijk voor het eerst in de geschiedenis een speler van FC Utrecht gekroond tot topscorer van de eredivisie. De Griek staat met nog één duel te gaan bovenaan met 18 doelpunten, één meer dan PSV-er Xavi Simons. Maar de topscorerstitel van Douvikas is niet het voornaamste doel voor trainer Michael Silberbauer, zondag tegen FC Emmen.
"We willen voortborduren op de goede dingen waar we mee bezig zijn, we willen ons goed bereiden op de play-offs én Tasos topscorer maken", zegt Silberbauer, die zondag in de Galgenwaard geen spelers gaat sparen. Zelfs al leek het daarop, omdat tijdens de afsluitende partij Bart Ramselaar wèl en Othmane Boussaïd niet bij de basisploeg meedeed. "Ik snap de conclusie, maar er kunnen de komende dagen nog dingen veranderen."
Silberbauer: 'Geen risico's met Bas Dost'
Ook Jens Toornstra neemt de wedstrijd tegen FC Emmen serieus. "Er komen veel mensen kijken, die kopen een kaartje dus die wil je sowieso vermaken", zegt de middenvelder. "En voor ons als team is het belangrijk dat we ritme houden en dat we lekker de play-offs ingaan. Dus we hopen zondag te winnen, zodat we met een goed gevoel naar donderdag kunnen werken."
Silberbauer wil tegen Emmen, maar ook tegen Sparta, het FC Utrecht zien dat hij tegen RKC en in de tweede helft tegen Ajax zag. "In de tweede helft tegen Ajax heb je gezien dat we ons kunnen meten met de topteams, als we ons aan de afspraken houden." De Deen ziet de wedstrijd van zondag niet als een veredelde oefenwedstrijd, zelfs al staat er niets meer op het spel. "Ons doel is elke keer om het beter te doen dan de vorige wedstrijd. Maar het is waar, het gaat vanaf nu om de play-offs."
Positief nieuws was er uit de ziekenboeg: Bas Dost was vrijdag op het trainingsveld, maar of en wanneer hij weer kan spelen kan Silberbauer niet zeggen. "We moeten kijken hoe gaat met zijn herstel. Hij werkt hard om er weer bij te komen. Als hij er klaar voor is om minuten te maken kan dat, maar als hij niet klaar is nemen we geen risico's."
Jens Toornstra: "Belangrijk dat we ritme houden en dat we lekker de play-offs ingaan"
Ook in Een Berg Sport wordt deze week vooruitgeblikt op FC Utrecht FC Emmen. Te gast is Mike van der Hoorn.
En dan is er de traditie van de David di Tommaso-trofee. Zondag wordt die uitgereikt aan de speler die volgens de fans afgelopen seizoen de beste was. "Dat zal ik niet zijn", lacht Jens Toornstra. "Ik denk dat Tasos hem wint. Het is niet een heel hoogstaand seizoen geweest, daar moet je eerlijk in zijn. Het was te wisselvallig. Er was niemand het hele seizoen top. Ik denk dat Tasos dan nog het meest in de buurt komt."