Voetballers Kampong via megaklapper nacompetitie in, ook Hoogland wint

© RTV Utrecht
Utrecht - De voetballers van Kampong hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. De Utrechters waren zondag in de vierde divisie B met 8-3 te sterk voor Venray. In diezelfde competitie wist Hoogland met 2-1 te winnen van Nuenen.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Kampong
Bij rust had Kampong al de 3-1 voorsprong te pakken. Daan Groot Zwaaftink schoot twee keer een vrije bal binnen. Jort de Zeeuw, Pim Janssens en Merijn Muskens maakten de andere Utrechtse treffers. Het doelpunt van Muskens was misschien wel de mooiste. Hij scoorde met een lob.
In de tweede helft wisten de Utrechters de score nog verder uit te breiden. De Zeeuw maakte zijn tweede van de dag en ook Nabil Harchaoui en Berend Witteveen wisten te scoren. Niek Versteegen maakte er nog 8-2 en 8-3 van namens Venray.

Nacompetitie in

Kampong is zeker van de nacompetitie doordat de Utrechters als tweede gaan eindigen in de competitie. Kampioen Meerssen stelde zondag de titel van de derde periode veilig. Dat promotieticket is nu voor Kampong. Hoogland staat met nog één duel te gaan zesde.
Daan Groot Zwaaftink: 'Ik zei die schiet ik er wel even in'
"Vandaag was een mooie dag met erg mooie doelpunten", zei Kampong-trainer Frank Bruijnis. "Het is mooi om die nacompetitie in gaan. Ik vind ook dat we er na zo'n seizoen recht op hebben."
Kampong-coach Frank Bruijnis: 'Fantastisch dat we nacompetitie in gaan'
Doelpuntenmaker Jort de Zeeuw kijkt al uit naar de nacompetitie. "Het seizoen kan nog veel mooier worden. We gaan er vol voor en we gaan zien hoe het loopt. Hopelijk zetten we de kers op de taart."
Daan Groot Zwaaftink gaat afzwaaien bij Kampong. "Ik hoop het mooi af te sluiten", aldus de 40-jarige voetballer. "Ik heb 24 seizoenen in het eerste gespeeld. Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld."
Jort de Zeeuw: 'Die pegel zat er lekker in'

Kampong – Venray: 8-3

5' Daan Groot Zwaaftink (1-0)
7' Jort de Zeeuw (2-0)
10' Sjors Boot (2-1)
35' Daan Groot Zwaaftink (3-1)
37' Pim Janssens (4-1)
43' Merijn Muskens (5-1)
72' Berend Witteveen (6-1)
78' Nabil Harchaoui (7-1)
81' Jort de Zeeuw (8-1)
88' Niek Versteegen (8-2)
90' Niek Versteegen (8-3)