Jong FC Utrecht pakt punt in laatste wedstrijd van seizoen en eindigt laatste

© RTV Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht is een teleurstellend seizoen geëindigd met een 1-1 gelijkspel tegen VVV Venlo. Op Sportcomplex Zoudenbalch liep de ploeg bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar in de slotfase zorgde Lynden Edhart voor de gelijkmaker. Ondanks het punt eindigt Jong FC Utrecht het seizoen in de eerste divisie als hekkensluiter.
Er stond voor Jong FC Utrecht, waar Sander Keller de wegens omstandigheden afwezige hoofdcoach Darije Kalezic verving, niets meer op het spel. De ploeg stond zeven punten achter op de nummer negentien en kon dus niet meer klimmen op de ranglijst.

Rick Kruys

Desondanks wilde de ploeg het seizoen in stijl afsluiten. Toch was het VVV, getraind door ras-Utrechter Rick Kruys, dat uit de startblokken schoot, met enkele grote kansen in het eerste half uur. Goed verdedigend voorkwam een voorsprong voor de Limburgers
Na iets meer dan een half uur spelen viel dan toch de 0-1. Na een handsbal in het Utrechtse strafschopgebied wees de scheidsrechter naar de stip. Sven Braken ging achter de bal staan en faalde niet vanaf 11 meter.

Tweede helft

In de tweede helft zette Jong FC Utrecht aan om de gelijkmaker te forceren. Dat resulteerde in een paar kansen voor de jeugdploeg. Zo werd een afstandsschot van Tobias Augustinus-Jensen gekraakt door de Venlose defensie en raakte Gio-Renys Felicia de paal.
In de absolute slotfase kwam de gelijkmaker er echter alsnog. In minuut 89 haalde Lynden Edhart uit en zijn bal rolde in de hoek van het doel: 1-1. Na dat late doelpunt wist geen van beide ploegen nog gevaarlijk te worden.
VVV Venlo, dat al verzekerd was van de play-offs om promotie eindigt door het gelijkspel op de zevende plaats, op een punt achterstand van NAC Breda en MVV.