Live op Radio M: Ajax - FC Utrecht en de inhaalrace van Kampong

Django Warmerdam (midden) heeft de winnende gemaakt tegen Ajax
Django Warmerdam (midden) heeft de winnende gemaakt tegen Ajax © Orange Pictures
Utrecht - Ajax - FC Utrecht is vanmiddag dé wedstrijd in Namen & Rugnummers. Maar op Kampong - Pinoké, in de halve finale van de play-offs van het mannenhockey, zit ook veel spanning. En we volgen de voetballers van Kampong, die zich hopen te plaatsen voor de nacompetitie.
Ajax - FC Utrecht. Hoe belangrijk die wedstrijd is voor de gemiddelde Utrecht-fan hoeven we niet uit te leggen. Het voordeel vanmiddag: FC Utrecht is al geplaatst voor de play-offs en kan vrijuit spelen. Ajax móet winnen om derde te blijven, en staat dus onder druk.
De uitwedstrijd in Amsterdam was jarenlang een zekere nederlaag voor FC Utrecht, maar de laatste jaren is dat veranderd. Sinds 2011 won FC Utrecht drie van de elf competitieduels in de Johan Cruijff Arena. Ajax won er vijf, drie keer werd het gelijk. De laatste ontmoeting in Amsterdam, op 3 oktober 2021, eindigde in 1-0 voor de FC. Django Warmerdam was de matchwinner na een assist van Quinten Timber.

Zware opgave Kampong

De hockeymannen van Kampong wacht vanmiddag een pittige klus. Afgelopen donderdag ging de eerste halve finale, uit tegen Pinoké, met 3-1 verloren. Vanmiddag moeten de Utrechters met twee doelpunten verschil winnen om shoot-outs af te dwingen. Als Kampong een grotere zege boekt, plaatsen de Utrechters zich voor de finale. Bij een zege met een doelpunt verschil, een gelijkspel of een nederlaag zijn de Utrechters uitgeschakeld.
Uitschakeling van Kampong zou verrassend zijn, want de ploeg van coach Tim Oudenaller eindigde in de reguliere competitie als eerste. Pinoké werd vierde.

Nacompetitie lonkt

De voetballers van Kampong kunnen zich vanmiddag plaatsen voor de play-offs. Bij winst op nummer 7 Venray zijn de Utrechters verzekerd van deelname aan de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. Als kampioen Meerssen wint van de al gedegradeerde hekkensluiter RKZVC, is plaatsing voor de play-offs ook bij een eventuele nederlaag een feit voor Kampong.
Venray bleek eerder dit seizoen een lastige tegenstander voor de Utrechters. De uitwedstrijd in Limburg ging met 3-0 verloren. Kampong heeft de laatste weken vooral moeite met scoren. In de laatste acht duels scoorde de ploeg slechts acht keer. Daar tegenover staat dat geen enkele ploeg in de vierde divisie B in de derde periode zo weinig tegentreffers incasseerde als Kampong: slechts vijf.

Naast de drie live wedstrijden houden we je ook op de hoogte van de duels van Hercules en Hoogland. En we blikken terug op de Utrecht Science Park marathon, die vanochtend werd gelopen. Presentator vanmiddag is Rick van Manen.