Valse start Kampong in play-offs, moeizame zege SCHC

© RTV Utrecht
Utrecht/Bilthoven - In de play-offs om het landskampioenschap hockey heeft Kampong een verrassende nederlaag geleden. In Amstelveen gingen de Utrechtse mannen met 3-1 onderuit tegen Pinoké. De vrouwen van SCHC wonnen wel. De Bilthovense ploeg klopte Hurley met 1-0. De returns zijn komend weekend.
Kampong won de reguliere competitie en ging daardoor als favoriet de play-offs in. Maar uit tegen nummer vier Pinoké, de verliezend finalist van vorig jaar, maakten de Utrechtse mannen een lelijke uitglijder. Na de 3-1 nederlaag moet Kampong zondag thuis met drie doelpunten verschil winnen om de finale te bereiken. Bij een zege met twee doelpunten verschil moeten shoot-outs de beslissing brengen.
Kampong kreeg al in het eerste kwart een mentale tik toen oudgediende Sander de Wijn geblesseerd moest uitvallen. Even later werd het ook nog 1-0 voor Pinoké, toen Alexander Hendrickx een strafbal benutte. Vijf minuten later schoot Jip Janssen uit een strafcorner zijn 35e doelpunt van het seizoen en de 1-1 binnen.
Maar nog voor rust sloeg Pinoké opnieuw twee keer toe. Eerst maakte Miles Bukkens de 2-1, even later werd het zelfs 3-1 door Marlon Landbrug. In de tweede helft werd niet meer gescoord.
Kampong-coach Tim Oudenaller
"Pinoké leverde op alle fronten wat meer energie dan wij deden", zei coach Tin Oudenaller na afloop. "Hoe dat kan weet ik niet. We hebben wel wat geprobeerd, maar daarbij hielp het dat sander geblesseerd uitviel. We gaan morgen een plan bedenken voor zondag."

Vrouwen Stichtsche winnen wel

De vrouwen van SCHC speelden in de halve finale tegen Hurley
De vrouwen van SCHC speelden in de halve finale tegen Hurley © RTV Utrecht
De vrouwen van SCHC zijn wèl begonnen met een zege. In de uitwedstrijd tegen Hurley werd het 1-0 voor de ploeg van coach Lucas Judge. De treffer viel al na dertig seconden, toen Yibbi Jansen een strafcorner binnen schoot.
Maar wie dacht dat de kampioen van de reguliere competitie daarmee het startsignaal gaf voor de walk-over, kwam bedrogen uit. Hurley weerde zich knap en kreeg ook enkele kansen, maar het bleef 1-0. "De verwachting is dat we wel even doen, maar we moeten het gewoon doen. Het spel was matig, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat we winnen en dat hebben we gedaan."
SCHC-coach Lucas Judge na de zege op Hurley
De return is zaterdagmiddag in Bilthoven. Als Stichtsche wint of gelijk speelt, is het finalist. Bij een zege van Hurley met een doelpunt verschil komen er shoot-outs. Als de Amstelveense dames met ruimer verschil winnen zijn zij finalist.