Zes maanden schorsing voor speler DHSC, Verkuijl waarschijnlijk nieuwe trainer

Emre Bal
Emre Bal © RTV Utrecht / Arnold Schenk
Utrecht - Emre Bal van het Utrechtse DHSC hangt een schorsing van zes maanden boven het hoofd. De aanvaller van de Utrechtse club wordt ervan beschuldigd op zaterdag 22 april een speler van Buitenpost een klap te hebben gegeven. Bal en zijn club DHSC beroepen zich op zelfverdediging. Zij baseren zich daarbij op beelden van de vechtpartij na afloop van de wedstrijd Buitenpost- DHSC.
De straf voor Emre Bal is voorlopig, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Gedurende dat onderzoek mag de voetballer ook dertig dagen niet meetrainen met zijn club, die op de zesde plaats staat in de vierde divisie B zaterdag. Behalve Bal hangt ook assistent-trainer Jeffrey Sneijder een straf boven het hoofd.
Ik denk dat de beelden in ons voordeel spreken
DHSC-voorzitter Lulofs
"Maar ik heb niets gedaan", zei Sneijder afgelopen zaterdag tegen RTV Utrecht. "Ik ben geschopt en geslagen nadat ik uitgleed en viel. De noppen staan nog in mijn benen." Voorzitter Harry Lulofs is niet bang voor een straf voor zijn assistent-trainer. "Ik heb er zeker vertrouwen in, want ik denk dat de beelden in ons voordeel spreken. Zeker met Jeffrey. Niet met Emre, dat is een geval apart", aldus de voorzitter.
DHSC-voorzitter Lulofs over 'de zaak Buitenpost'
Lulofs kan op basis van de beelden onmogelijk ontkennen dat Bal geslagen heeft. "Maar daar gaan wel heel veel dingen aan vooraf", refereert Lulofs aan de klap die Bal zou hebben gekregen voordat hij zelf sloeg. "Maar dat geeft hem niet het recht, dat mag niet", aldus de voorzitter, die vooral verbaasd is dat het uitgerekend Emre Bal overkwam. "Emre staat bekend als een hele nette, correcte speler. Hij heeft nog nooit een rode kaart gehad. Die jongen is zelfs opgeleid om zich te beheersen in situaties."

Bijna rond met Verkuijl

Mark Verkuijl in 2013, als trainer van de vrouwen van FC Utrecht
Mark Verkuijl in 2013, als trainer van de vrouwen van FC Utrecht © Gerrit van Keulen
Ondertussen is Lulofs ook druk met het aanstellen van een trainer voor komend seizoen. Nadat in november Rick Testa la Muta werd ontslagen nam technisch manager Tarik Divarci zijn taken tot het einde van het seizoen over. Divarci heeft inmiddels zijn taak als technisch manager neergelegd en meldde zich afgelopen zaterdag voor de wedstrijd tegen Eemdijk ziek. Hij zal volgend seizoen niet meer bij DHSC actief zijn.
Harry Lulofs heeft goede hoop dat Mark Verkuijl volgend seizoen de A-selectie onder zijn hoede zal nemen. "Mark staat nummer 1 op onze lijst en ik denk dat we er binnen een paar dagen uitkomen. Er moeten nog een paar dingetjes aangepast worden, maar dat lijkt goed te komen."
De reden waarom Lulofs bij Verkuijl uitkwam is niet alleen omdat hij vorig seizoen met Kampong naar de vierde divisie promoveerde. "Hij heeft het ook goed gedaan als jeugdtrainer bij Vitesse. En ook als speler van Ajax, FC Groningen en FC Utrecht. Mark is bovendien een echte Utrechter, hij kent de mentaliteit."
Harry Lulofs over Mark Verkuijl