Volleybalsters VV Utrecht kunnen droomseizoen niet bekronen met landstitel: 'Waren er zo dichtbij'

© Orange Pictures
Utrecht - Het is VV Utrecht niet gelukt om zich te kronen tot kampioen van Nederland. De Utrechters verloren de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs van Sneek met 3-1 in sets.
VV Utrecht won de eerste set nog overtuigend met 25-18. Hierna kwam Sneek beter in de wedstrijd en via 25-21 werd het 1-1 in sets. Ook de derde set wist Sneek te winenn: 25-20. VV Utrecht moest de vierde set winnen om een vijfsetter af te dwingen maar dit gebeurde niet. Sneek won de laatste set met 25-15.
De wedstrijd lag nog even stil door een blessure aan de zijde van VV Utrecht. Lisa Kersten ging pijnlijk door haar knie en kon niet verder. Het is niet bekend hoe erg de blessure is.
De strijd om de landstitel tussen VV Utrecht en Sneek was de afgelopen weken zeer spannend. Sneek won het eerste duel, Utrecht het tweede, Sneek de derde en Utrecht weer de vierde waardoor er een vijfde beslissende wedstrijd gespeeld moest worden.

Teleurstelling

"Het is jammer en teleurstellend", zei VV Utrecht-coach Ali Moghadassian direct na de verloren finale. "In de tweede set waren er momenten die we hadden moeten pakken."
Speelster Marly Bak noemde het heel zuur. "We staan hier nu bij het feest van Sneek maar het had ons feestje moeten zijn", aldus de volleybalster. "We waren er zo dichtbij."
VV Utrecht-coach Ali Moghadassian: 'Teleurstellend'
Ook de blessure van Kersten hakte er bij VV Utrecht in zag Moghadassian. "Dat had een enorme impact op het mentale vlak. We kwamen er daarna niet meer bovenop en dat achtervolgde ons de rest van de wedstrijd. Ik hoop dat haar blessure meevalt maar ik vrees het ergste."
"We hebben een topseizoen gehad, als ik van tevoren wist dat we de supercup gingen winnen, de bekerfinale mochten spelen en de landstitelfinale zouden spelen, dan had ik getekend", aldus Bak. "Maar je wil die finales dan ook gewoon winnen. Dat zit in je."
VV Utrecht speelde pas voor het tweede jaar in de eredivisie en kon voor het eerst meestrijden om de landstitel.
VV Utrecht-speelster Marly Bak: 'Het is zuur'