Hercules wint en is officieus zeker van deelname play-offs: 'Hoop op IJsselmeervogels'

© RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft het ticket voor de play-offs om de promotie naar de tweede divisie zo goed als zeker veroverd. De Utrechters deden dit door zondag zelf met 2-1 te winnen van UDI'19 terwijl concurrent Blauw Geel'38 onderuit ging.
Verslaggever Menno Schilder over de zege van Hercules
Hercules kwam nog op achterstand via Juul Bongers. Een eigen doelpunt van Rai Mulders en een penalty van Tim Waterink zorgden voor de 2-1 winst van de Utrechters.
In de derde divisie B gaat Hercules eindigen als derde. ADO'20 heeft zich al gekroond tot kampioen. Er staan nog twee speelrondes op het programma waarin Hercules niet meer kan stijgen of dalen op de ranglijst. Hercules heeft zes punten meer dan Blauw Geel'38, het doelsaldo van de Utrechters is echter veel beter. Hercules heeft een doelsaldo van +31, Blauw Geel'38 van +11.

Op naar play-offs

Trainer René van der Kooij kijkt alweer uit naar de play-offs. "Eerst nog de competitie goed afsluiten maar het is natuurlijk super gaaf dat dit ons weer te wachten staat", aldus de oefenmeester. "Ik vind het fantastisch dat het ons lukt met misschien wel de laagste begroting. We moeten trots zijn op de jongens uit de jeugd met wie we dit doen."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Gaan met een ander gevoel play-offs in dan vorig jaar'
Lars Vermeulen viel in en vanaf dat moment draaide de wedstrijd om. "Dat kwam misschien ook doordat we wat aanvallender gingen spelen", zei de voetballer. "Het was voor mij een lekkere wedstrijd om in te vallen. Ik kom steeds beter in vorm. Ik ben blij dat ik dat in de wedstrijd heb kunnen laten zien."
"Vorig jaar waren we figurant in de play-offs. Nu moeten we in de play-offs gaan voetballen om te winnen. Ik heb er zin in", aldus de oefenmeester.
Tim Waterink: 'Voelde veel druk bij die penalty'
Ook clubtopscorer Tim Waterink heeft zin in de play-offs. "Heel lekker. We hoorden in de rust al dat Blauw Geel punten liet liggen. Dat geeft toch wel een boost", aldus Waterink die via een penalty de 2-1 maakte. In de play-offs hoopt hij ook belangrijk te zijn. "Ik hoop stiekem als tegenstander op IJsselmeervogels."
Lars Vermeulen: 'Heb vandaag hopelijk kunnen laten zien dat ik een basisplek verdien'

UDI'19 - Hercules: 1-2

22' Juul Bongers (1-0)
62' Rai Mulders (1-1, eigen doelpunt)
80' Tim Waterink (1-2, penalty)