Inspiratieloos DHSC wordt met 4-0 nederlaag gespaard door Eemdijk: 'Motivatie is bij iedereen weg'

© Orange Pictures
Utrecht - De derby in de vierde divisie B tussen Eemdijk en DHSC is geëindigd in een 4-0 overwinning voor de kampioen uit Bunschoten-Spakenburg. Eemdijk kende op eigen veld weinig problemen met de Utrechtse competitiegenoot, want de eindstand stond na 45 minuten al op het scorebord.
Een korte samenvatting van Eemdijk - DHSC, door Bert Kous
Kampioen Eemdijk, waar trainer Willem Romp zich al aan het voorbereiden was op de finale van de districtsbeker van donderdag, speelde nergens meer om. Dat tegenstelling tot DHSC, dat nog altijd kans maakt op de vierde plaats en mogelijk een plek in de play-offs om promotie naar de derde divisie. Bij de Utrechters leek de geest echter volledig uit de fles.
Interim-trainer Tarik Divarci had zich 's ochtends ziekgemeld en daarnaast had eindverantwoordelijke Jeffrey Sneijder maar tien selectiespelers tot zijn beschikking. Hij moest het doen met zes spelers uit de Onder 17, die met hun eigen team zaterdagochtend ook al een wedstrijd hadden gespeeld.

Eemdijk walst over DHSC heen

Een frank en vrij spelend Eemdijk liep dan ook over DHSC heen op De Vinken. Bij rust was het al 4-0, door treffers van Jesper van Dalen, Jeffrey van den Dikkenberg, topscorer Yannick Bouw en Franslyn Nsingi. Een lamlendig DHSC, dat nog wel twee keer de paal raakte, stond erbij en keek ernaar.
Na rust verzuimde Eemdijk om uit te lopen naar zeven of acht goals. DHSC hield de schade beperkt en mag, door een gelijkspel tussen concurrenten DETO en AZSV, nog altijd hopen op de vierde plaats. Dat hebben de Utrechters, met nog twee wedstrijden te gaan, alleen niet in eigen hand.

Motivatie weg bij DHSC

Verdediger Lars Middelwijk erkent dat ze bij DHSC in een mindere periode zitten. "Het is niet leuk voetballen zo. Er is weinig motivatie meer, we voetballen het seizoen uit", zegt hij. Theoretisch heeft DHSC nog kans op deelname aan de play-offs om promotie. "Ik denk dat het na vandaag wel voorbij is. De motivatie is echt bij iedereen weg."
Lars Middelwijk (DHSC): 'Het is een mindere periode bij DHSC'
"We hebben in de eerste seizoenshelft echt wel goed gespeeld", zegt Middelwijk die alweer naar volgend seizoen vooruit kijkt. "We moeten bij het gedoe wegblijven en hopen dat de scheidsrechters een keer in ons voordeel fluiten. We hebben ze echt altijd tegen omdat wij die naam hebben."

Goede generale richting bekerfinale

Middenvelder Jeffrey van den Dikkenberg van Eemdijk vond het de makkelijke 4-0 zege op DHSC niet bepaald leuk om te spelen. "Maar het is wel lekker richting de bekerfinale om een goed resultaat te boeken", aldus de doelpuntenmaker. "Ik vond DHSC erg zwak. We hebben het professioneel uitgespeeld. Ik vond het onbegrijpelijk hoe DHSC speelde, leek wel alsof ze geen zin hadden. Dat viel mij tegen."
Donderdag speelt Eemdijk de finale van de districtsbeker tegen Scherpenzeel. "Het was voor ons belangrijk om heel te blijven zodat we met een fitte groep richting de finale gaan", aldus Van den Dikkenberg die zijn vijftiende treffer van het seizoen maakte. "Ik geniet van dit seizoen. Ik weet dat ik makkelijk scoor maar het moet er wel uitkomen. Vijftien doelpunten is wel bizar. Op naar de derde divisie om het daar ook te laten zien."
Jeffrey van den Dikkenberg (Eemdijk): 'Niet bepaald leuke wedstrijden om te spelen'

Eemdijk - DHSC (Vierde divisie B)

5' Jesper van Dalen (1-0)
18' Jeffrey van den Dikkenberg (2-0)
38' Yannick Bouw (3-0)
44' Franslyn Nsingi (4-0)