Live op Radio M: Gaat VV Utrecht in de voetsporen van Vrevok treden?

© Fotostudio Red Green Blue
Utrecht/Hoogland - Sneek - VV Utrecht, de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap volleybal bij de vrouwen. Dat is vanmiddag het hoofdonderdeel van Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Verder zijn we in het amateurvoetbal bij UDI'19 - Hercules en Hoogland - Juliana'31 en bij de hockeywedstrijd SCHC - Laren.
In 1950 werden de vrouwen van SOS Utrecht volleybalkampioen van Nederland. Precies vijftig jaar later lukte het de mannen van het Nieuwegeinse Vrevok om dat kunststukje te herhalen. Vanmiddag kunnen de vrouwen VV Utrecht de derde landskampioen volleybal uit de provincie Utrecht worden.
De opdracht voor de ploeg van scheidend coach Ali Moghaddasian is even simpel als lastig: de uitwedstrijd tegen Sneek moet gewonnen worden. Het is de beslissende wedstrijd in de best-of-five om de landstitel. Na vier duels staat het 2-2 en het slechte nieuws voor VV Utrecht is dat in de voorgaande vier duels de thuisspelende ploeg steeds als winnaar van het veld stapte.
Inclusief die vier finaleduels speelden Sneek en Utrecht dit seizoen tien keer tegen elkaar. Beide ploegen wonnen vijf keer. Eén keer slaagde VV Utrecht er in om in het hol van de leeuw te zegevieren. Op 22 maart eindigde het duel in de halve finale van de beker in Sneek in een 3-2 zege voor VV Utrecht, dat vervolgens de finale tegen Sliedrecht Sport niet wist te winnen.
De wedstrijd in Sneek begint om 13.30 uur en is vanaf 14.00 uur live te volgen op Radio M Utrecht.

Bijna, nog niet helemaal

Vanaf 14.00 uur zijn we ook bij het amateurvoetbal in de derde divisie. Daar zette Hercules vorige week een grote stap richting de play-offs, door concurrent Blauw Geel'38 op een achterstand van 3 punten te zetten. Als Hercules vanmiddag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter UDI'19 weet te winnen, kan het bijna niet meer misgaan.
In theorie kan plaatsing voor de play-offs vandaag al een feit zijn, als Hercules wint en Blauw Geel er niet in slaagt de uitwedstrijd tegen DEM te winnen.
Hercules, dat eerder dit seizoen thuis met 2-0 won van de ploeg uit Uden, moet het in Brabant wel doen zonder Mo Himmich, Dirk Homoet en Mitchell Zwart. Of Shanon Carmelia inzetbaar is, is nog onzeker.

Herpakt Hoogland zich?

Vierdedivisionist Hoogland ging vorige week in Lichtenvoorde onderuit tegen LONGA'30. Dat was de eerste nederlaag na negen duels waarin niet werd verloren. Desondanks is de ploeg van Dick Kooijman nog steeds in de race voor de derde periodetitel, die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie. Om in de race te blijven moet de nummer 7 van de ranglijst vanmiddag wel winnen van nummer 3 Juliana'31.
Eerder dit seizoen had Hoogland in Malden geen schijn van kans tegen de tegenstander van vanmiddag. Juliana'31 won toen overtuigend met 4-1.
Trainer Dick Kooijman kan nog altijd geen beroep doen op de geblesseerden Rochdi Hathot en Oskar van Logtestijn. Clubtopscorer Delano Esseboom is na zijn rode kaart van vorige week geschorst. Ook Bas Wobbes en Coen Heus zijn er vanwege een schorsing niet bij.

SCHC moet titelfeest Laren uitstellen

De hockeyers van SCHC pakten vorige week de laatste strohalm in de jacht op promotie naar de hoofdklasse. Door een uitzege op Hurley heeft de ploeg uit Bilthoven nog altijd zicht op de play-offs. Om dat zicht te behouden moet er vanmiddag opnieuw gewonnen worden.
En dat is bepaald geen sinecure, want tegenstander Laren kan vanmiddag in Bilthoven de titel in de promotieklasse grijpen. Dat kampioenschap is voor Laren een feit als er gewonnen wordt. En als Laren wint, en Hurley wint de uitwedstrijd tegen Push ook, is SCHC uitgeschakeld voor plaatsing voor de play-offs.
De grote vraag vanmiddag is dus wie er het best met de spanning om kan gaan. Eerder dit seizoen eindigde Laren - _SCHC in 1-1.

Behalve de vier live wedstrijden volgen we vanmiddag ook alle andere voor onze provincie relevante topsportevenementen, en we blikken terug op FC Utrecht - RKC Waalwijk van gisteren. Presentator is Pieter Tammens.