Hercules ondanks gelijkspel steviger op derde plek

Hercules in actie
Hercules in actie © RTV Utrecht
Utrecht - In de derde divisie B heeft Hercules gelijkgespeeld tegen Quick uit Den Haag. Het werd in Utrecht 0-0.
Verslaggever Arnold Schenk over de doelpuntloze gelijkspel
De Utrechters begonnen sterk aan de wedstrijd, echter was het Quick dat een sterke slotfase liet zien. De spelers van trainer René van der Kooij lieten veel strijd en inzet zien, maar wisten het niet af te maken. Aanvaller Tim Waterink speelde een sterke wedstrijd, maar de clubtopscorer wist niet het winnende doelpunt te maken. De aanvaller wist de bal één keer in de goal te krijgen, echter bleek dit buitenspel waardoor de goal werd afgekeurd. "Daar baal ik ook van. Ik heb het de scheidsrechter later nog gevraagd, maar het was echt buitenspel. Niks aan te doen", aldus Waterink.
Tim Waterink "Moesten uitkijken dat we het niet weggaven"
De keeper van Quick bleek deze wedstrijd in topvorm, iets dat ook de trainer van Hercules zag. "Zeker in de eerste helft vond ik het onvoorstelbaar dat hij die kopbal van Marijn Ploeg had, echt vanaf een meter of vijf met een reflex", aldus René van der Kooij. Door vele reddingen wist Partrick Zunderdorp de nul te houden voor zijn ploeg. Ondanks het feit dat de ploeg uit Utrecht maar één punt pakt, is het voor Van der Kooij te relativeren: "Ik vind dat wij vandaag veel volwassener hebben gespeeld dan voorheen. Dit soort wedstrijden hadden we in het verleden verloren".
René van der Kooij "Kon zien dat het ergens om ging"

Strijd om derde plek

Hercules is in een felle strijd verwikkeld met Blauw Geel'38 om de derde plaats in de competitie. Die ploeg verloor de wedstrijd tegen Unitas met 2-1, waardoor Hercules een punt uitloopt op de concurrent. Hercules staat met 57 punten nog steviger op de derde plek in de competitie. Tim Waterink geniet van de race om een plek in de nacompetitie. "De spanning is wel leuk, je speelt nog ergens voor en dat is wel leuk richting het einde van het seizoen". De derde plaats geeft recht op deelname aan de play-offs om promotie naar de tweede divisie. De ploeg die vierde eindigt staat met lege handen.

Hercules - Quick (0-0)