VV Utrecht dwingt via vijfsetter beslissingsduel af in finale landstitel: 'Hier doe je het voor'

© Fotostudio Red Green Blue
Utrecht - VV Utrecht heeft de vierde wedstrijd in de finale om de landstitel op bloedstollende wijze gewonnen. De Utrechtse volleybalsters waren in de eigen bomvolle sporthal met 3-2 te sterk voor Sneek.
VV Utrecht begon goed aan het duel. De eerste twee sets werden met 25-19 en 25-22 gewonnen. Sneek knokte zich via 26-24 en 25-23 terug waardoor er een vijfde set aan te pas moest komen. Die wist VV Utrecht met 15-12 te winnen.
In de best-of-five staat het nu 2-2 tussen VV Utrecht en Sneek. Volgend weekend spelen de twee ploegen in Sneek voor de vijfde keer tegen elkaar. De winnaar van die ontmoeting is de landskampioen.

Reclame voor de sport

"Hier doe ik het voor. Ik ben ooit begonnen met coachen voor dit soort wedstrijden", zei oefenmeester Ali Moghadassian. "Deze ploeg heeft dit ook echt verdiend. Ik hoop dat we in die vijfde wedstrijd weer zo'n wedstrijd spelen."
Speelster Ana Rekar genoot ook van de wedstrijd. "We zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Dat is heel mooi", sprak de volleybalster. "Voor het publiek en de sport is dit heel mooi. Ik durf mijn handen ervoor in het vuur te steken dat het volgende week weer zo'n wedstrijd wordt."
VV Utrecht-coach Ali Mogadassian: 'Voor dit soort wedstrijden ben ik ooit gaan coachen'
In de volle Galgenwaard was de strijd tussen VV Utrecht en Sneek, met beide supportersgroepen gebroederlijk naast elkaar niet alleen op sportief vlak een reclame voor de sport. "Wat dat betreft kunnen de voetbalfans daar nog wat van leren. Je moet je team op een positieve manier aanmoedigen", aldus Moghadassian.
VV Utrecht-speelster Ana Rekar: 'We zijn heel erg aan elkaar gewaagd'