Gaat topscorer Douvikas FC Utrecht deze zomer flink wat geld opleveren?: 'Premier League zou een droom zijn'

Utrecht - FC Utrecht-spits Tasos Douvikas legt dit seizoen qua treffers dezelfde statistieken neer als Sebastién Haller in Utrechtse dienst deed. Haller haalde de internationale top. Dat is ook een droom van de Utrechtse Griek. Voetballen in de Premier League.
"Een goede wedstrijd spelen, met drie punten, en ook nog scoren, dat wil ik altijd. Maar het belangrijkste is de overwinning", sprak Douvikas na de 3-0 zege bij degradant Cambuur. Hij kopte de 2-0 binnen en vanaf de penaltystip schoot hij de 3-0 eindstand op het scorebord. "Dat geeft mij vertrouwen richting de andere wedstrijden."
Tegen Cambuur begon Douvikas op een andere positie dan normaal. Hij speelde achter Bas Dost. "Het was niet moeilijk, maar je moet een hoop dingen anders doen. Ik speelde goed samen met Bas, het is jammer dat hij geblesseerd raakte."
"Met Bas speel je meer de lange bal, ik kan in de ruimtes om hem heen spelen", aldus Douvikas. "Ik heb vorig jaar hier ook al op deze manier gespeeld met Henk Veerman."

Topscorer

De twee treffers tegen Cambuur waren de vijftiende en zestiende voor Douvikas. Hierdoor gaat hij, samen met Heerenveen-spits Sydney van Hooijdonk, aan de leiding in het topscorersklassement. "Natuurlijk is dat een doel voor mij", zei de Griekse spits.
"Maar ik zou niet verdrietig zijn als ik het niet wordt. Ik probeer zoveel mogelijk te scoren en daarmee het Europese ticket te bemachtigen", vertelt Douvikas.
Hij miste dit seizoen nog geen enkele strafschop. "Daardoor heb ik vertrouwen en is een penalty nemen niet moeilijk voor mij. Ook als ik er één mis hou ik vertrouwen."

In 29 duels wist Douvikas dit seizoen al voor 16 treffers te scoren. Vorig seizoen maakte hij in 34 wedstrijden slechts 9 goals.

Douvikas kan voormalig FC Utrecht-spits Haller, met nog drie competitieduels te gaan, voorbij gaan. De Fransman beleefde zijn productiefste jaargang van voor FC Utrecht in het seizoen 2015/2016. Hij scoorde toen in 33 duels 17 keer.

Toekomst

Er wordt druk gespeculeerd over een mogelijke transfer voor Douvikas. Hij is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht. "Ik weet daar niks over, ik weet net zoveel als jullie. Ik wel er op dit moment ook niet aan denken."
"Ik neem pas een beslissing na het seizoen", aldus Douvikas. "Ik weet echt niet of ik Utrecht deze zomer ga verlaten. Dat meen ik."
Technisch directeur Jordy Zuidam zou aan Douvikas deze zomer graag wat centen willen verdienen. "Als er niet een club komt waar ik heen zou willen dan blijf ik misschien wel. Maar voor nu houdt mijn zaakwaarnemer zich daarmee bezig. Ik heb geen voorkeur voor een competitie, maar ooit zal ik wel in de Premier League willen spelen. Ik weet niet of er al een club uit Engeland zich bij mijn managers hebben gemeld.
Tasos Douvikas: 'Topscorer worden is een doel'