Dames UZSC naar halve finale landstitel: 'Was heel spannend', mannen UZSC uitgeschakeld na strafballen

UZSC-keepster Sarah Buis
UZSC-keepster Sarah Buis © Orange Pictures
Utrecht - De dames van UZSC hebben zich geplaatst voor de halve finale van de landstitel. De Utrechtse waterpolosters wonnen de beslissende kwartfinale met 14-12 van Het Ravijn.
De dames van UZSC begonnen nog slecht aan de play-offs doordat vrijdag met 10-6 werd verloren van Het Ravijn. Zaterdag sleepte UZSC er een beslissingswedstrijd uit door met 10-7 te winnen van Het Ravijn.
In de halve finale is De Zaan de volgende horde voor UZSC.
"Het was heel spannend", zei UZSC-speelster Kila van Veen. "Zaterdag speelden we al heel goed, dat konden we meenemen naar deze wedstrijd. Tegen De Zaan kunnen we vrijuit spelen en zien waar het schip strandt." In de reguliere competitie eindigde De Zaan bovenaan.
UZSC-speelster Kila van Veen: 'Dit is een mooi verjaardagscadeau'
Coach Birgit Mulder was trots op haar ploeg. "Ze hebben het fantastisch gedaan. Dat de momenten dat het moet hebben we de rust bewaard en vanuit daar goals gemaakt."
"In het vierde kwart ging het op en neer. Toen het 12-12 stond dacht ik wie nu scoort gaat winnen en dat waren wij gelukkig", aldus Mulder die de doelstelling van de halve finale halen heeft bereikt. "Het belangrijkste tegen De Zaan is dat we ons eigen ding doen. We moeten ook van die halve finale gaan genieten."
UZSC-coach Birgit Mulder: '

Mannen UZSC ten onder

De mannen van UZSC verloren vrijdag met 8-7 en wonnen zaterdag met 11-10 van AZC. Zondag eindigde de beslissingswedstrijd in 8-8.
De strafballenserie werd met 8-7 gewonnen door AZC. Hierdoor zijn de Utrechtse waterpoloërs uitgeschakeld.