Kampong wint en is zeker van deelname EHL: 'Heel belangrijk voor ons'

© RTV Utrecht
Utrecht - De hockeyers van Kampong hebben goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen van Pinoké. De Utrechters zijn hierdoor zeker van de eerste plek in de reguliere competitie en dat levert de ploeg verschillende voordelen op.
Aan het einde van het eerste kwart pakte Kampong de 1-0 voorsprong via Duco Telgenkamp. In de zeer vermakelijke wedstrijd waren er kansen over en weer. In het vierde kwart was het Kampong dat opnieuw toesloeg. Jip Janssen maakte vanuit een strafcorner de 2-0.
Vlak voor tijd werd het nog even spannend. Via een strafcorner van Alexander Hendrickx kwam Pinoké terug tot 2-1 maar daar bleef het bij.

Eerste plek

Kampong was al zeker van deelname aan de play-offs. Nu zijn de Utrechters ook zeker van de eerste plek en daardoor hebben ze het ticket voor de Euro Hockey League al binnen. Ook heeft Kampong hierdoor in de play-offs het thuisvoordeel. Voordat de play-offs van start gaan zijn er nog twee duels in de reguliere competitie.

Tevreden coach

Coach Tim Oudenaller is blij dat het ticket voor de EHL al binnen is door de eerste plek. "Dat is voor ons heel belangrijk. We hebben het hele seizoen op de eerste plek gestaan", aldus de oefenmeester.
Sander de Wijn beschrijft het bemachtigen van de eerste plek als leuk en lekker. "We waren de afgelopen jaren verwend met de EHL. Na vorig jaar is dit voor ons de eerste tastbare prijs en daar zijn we blij mee."
Kampong-coach Tim Oudenaller: 'EHL geregeld, dat is lekker'
"Ik vond Pinoké best wel goed spelen. Wij hebben een mooie groep jongens", aldus Oudenaller die nog een compliment extra aan doelman David Harte geeft. Maar de strafcorner van Jip Janssen is dit seizoen ook een wapen waar de Utrechters niet zonder kunnen. "Hij scoort er veel, dat is super knap. Hij is een fenomeen. Hij heeft 30 goals al, 30!"

De Wijn terug

De Wijn werd in de zomer geopereerd aan zijn enkel. Het duel tegen Pinoké was voor de routinier de eerste van het seizoen. "Het was weer lekker. Dit is weer een andere zondag dan de afgelopen weken. De eerste helft was nog wat onwennig voor mij", zei De Wijn. "In de tweede helft zat ik er beter op."
Het was voor De Wijn niet zijn eerste lange revalidatie. "Het was weer vervelend. Het is een soort karaktertest. Het laat zien hoever je kunt gaan", aldus De Wijn. "Ik had vandaag weer een glimlach op het gezicht, dat is het dan wel waard. Het geeft mij ook vertrouwen dat ik uit goed hout ben gesneden."
Sander de Wijn keerde terug op het veld: 'Weer lekker'

Kampong – Pinoké: 2-1

14' Duco Telgenkamp (1-0)
50' Jip Janssen (2-0)
58' Alexander Hendrickx (2-1)