Mannen en vrouwen UZSC beginnen slecht aan de play-offs

UZSC-waterpoloër Flemming Kastrop
UZSC-waterpoloër Flemming Kastrop © Orange Pictures
Utrecht - De waterpoloteams van UZSC zijn slecht begonnen aan de play-offs. Zowel de mannen als de vrouwen van de Utrechtse club verloren de eerste kwartfinalewedstrijd. De mannen gingen in Alphen aan den Rijn met 8-7 onderuit tegen AZC. De vrouwen verloren thuis met 10-6 van Het Ravijn.
De mannen van UZSC begonnen goed aan de uitwedstrijd tegen AZC en stonden na vier minuten met 3-1 voor. Aan het einde van de eerste periode had AZC de zaak weer gelijk getrokken: 3-3. Na de tweede periode, waarin UZSC opnieuw twee keer op voorsprong kwam, was het 5-5. In het derde kwart pakte AZC een 7-6 voorsprong, die in het laatste kwart werd uitgebouwd tot 8-6. Via Sook Willemsen werd het uiteindelijk 8-7.
In Utrecht kenden de vrouwen van UZSC juist een slechte start. Halverwege de tweede periode keek de Utrechtse ploeg tegen een 1-5 achterstand aan. UZSC knokte terug naar 5-6 aan het einde van het derde kwart, maar in de laatste periode liep Het Ravijn opnieuw weg. Eindstand 6-10.
Vanavond spelen de mannen van UZSC thuis tegen AZC, de vrouwen gaan op bezoek bij Het Ravijn. Bij een nederlaag zijn ze uitgeschakeld, maar winst volgt morgenmiddag en derde en beslissende wedstrijd. De winnaars gaan naar de halve finale.