Jong FC Utrecht loopt al vroeg achter de feiten aan in regenachtig duel tegen FC Eindhoven

© FC Utrecht / PRO Shots
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie met 2-0 verloren van FC Eindhoven. De ploeg van Darije Kalezic had meer balbezit dan de tegenstander, maar wist in de gehele wedstrijd niet één keer op doel te schieten. Door de nederlaag blijft de jeugdploeg troosteloos laatste staan en weet het de achterstand van zes punten op TOP Oss niet te verkleinen.
Het ging in Eindhoven al snel mis voor Jong FC Utrecht, toen Charles-Andreas Brym de bal in de zesde minuut voorgaf op de vrijstaande Naoufal Bannis. De huurling van Feyenoord kon vervolgens voor open doel raak schieten: 1-0.
Halverwege de eerste helft viel het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd. Ditmaal was het Brym zelf die scoorde. Hij liep de bal na een hoekschop bij de tweede paal tegen de touwen.

Flinke kluif

Vlak voor rust kwam de spanning nog bijna terug in de wedstrijd, maar Gibson Yah wist de bal niet op doel te koppen. FC Eindhoven raakte in de tweede helft nog een keer de paal, maar gescoord werd er niet meer.
Jong FC Utrecht blijft laatste staan en het lijkt nog een flinke kluif te worden om die plek nog te verlaten. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg een achterstand van zes punten op nummer negentien TOP Oss en van zeven punten op de nummers achttien en zeventien.
Door de overwinning klimt FC Eindhoven op de ranglijst van plek acht naar plek zes. Wel heeft nummer zeven NAC Breda nog een wedstrijd tegoed. Winnen zij die, dan zakt Eindhoven weer een plekje.