FC Utrecht niet opgewassen tegen koploper Feyenoord: 'Tijd om met Dost te starten'

Feyenoord - FC Utrecht
Feyenoord - FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft op bezoek bij koploper Feyenoord verloren. De Utrechters wisten niet veel in te brengen tegen de Rotterdamse tegenstander en verloren met 3-1.
Buiten het eerste kwartier om wel goede dingen gezien
Jens Toornstra
Via Szymanski kwam Feyenoord na een kwartier op 1-0 voorsprong. Dat was ook de meer dan terechte ruststand.
Ook in de tweede helft had Feyenoord de controle en dat resulteerde in de 2-0 en 3-0. Gimenez en Jahanbakhsh waren de doelpuntenmakers. Een minuut voor tijd werkte invaller Dost nog de eretreffer binnen waardoor de eindstand 3-1 was.

Ranglijst

FC Utrecht blijft de nummer zeven van de eredivisie. Het gat tot nummer negen Heerenveen is met nog vier duels te gaan zeven punten. De nummers 5 tot en met 8 gaan de play-offs om Europees voetbal in.

Verloren van de kampioen

"We hebben het Feyenoord niet moeilijk genoeg gemaakt. Maar ik heb buiten het eerste kwartier om wel goede dingen gezien. We waren niet bang om te voetballen, alleen de laatste pass ontbrak", aldus middenvelder Jens Toornstra.
Jens Toornstra: 'Geen spijt van overstap van Feyenoord naar FC Utrecht'
FC Utrecht heeft ook niet geprofiteerd van het feit dat Feyenoord donderdag nog een zware Europese wedstrijd speelde tegen AS Roma. "Dit team (Feyenoord, red) heeft al zo vaak laten zien dat ze na zo'n wedstrijd weer volle bak konden. Je speelt hier wel tegen de kampioen van Nederland", aldus Toornstra. "We hadden er meer uit kunnen halen."
"De laatste pass, de laatste dribbel, de laatste actie ontbrak", zei trainer Michael Silberbauer. "Dat is frustrerend omdat er volgens mij meer mogelijk was."
Trainer Michael Silberbauer: 'De laatste pass ontbrak'

Starten met Dost

Bas Dost werd ingebracht bij de 2-0 stand. "Maar dan valt die 3-0 veel te makkelijk. Dat mag niet", aldus de spits. Verslaggever René van den Berg schotelt de aanvaller voor dat het tijd is om met hem te starten. "Dat vind ik ook. Ik denk dat ik daar geen gesprek over hoef te voeren. Het enige wat je kan doen is met je voeten spreken en dat heb ik gedaan. Ik denk dat de trainer ook wel ziet dat het moment daar is."
Ook Toornstra liet zich over de rol van Dost uit. "Hij maakte een hele goeie goal. Hij heeft bepaalde kwaliteiten. Met hem starten zal geen rare keuze zijn", zei de middenvelder.
En dus is de vraag wat Silberbauer gaat doen. "Hij is weer helemaal fit. Hij doet het goed", zei de oefenmeester erover. Volgende week komt FC Utrecht niet in actie vanwege de finale van de KNVB Beker. In die periode gaat FC Utrecht geen oefenwedstrijd spelen.
Bas Dost: 'Die 3-0 valt veel te makkelijk'

Geen spijt bij Toornstra

De fans van Feyenoord zongen 'Jens we worden kampioen'. Toornstra maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht. "Ik heb mijn keuze gemaakt met bepaalde motieven. Ik ben bezig met Utrecht. Ik wil die play-offs halen en die het liefst ook nog winnen", zegt Toornstra.

Feyenoord - FC Utrecht: 3-1

15' Sebastian Szymanski (1-0)
54' Santiago Gimenez (2-0)
82' Alireza Jahanbakhsh (3-0)
89' Bas Dost (3-1)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Liveblog teruglezen:

90' Het is afgelopen. Feyenoord wint met 3-1 van FC Utrecht.
89' DOELPUNT FC UTRECHT! Na een voorzet van Klaiber schiet Dost op knappe wijze de 3-1 binnen.
82' DOELPUNT FEYENOORD! Met een geplaatst schot vanaf de rand van de zestien schiet Jahanbakhsh de 3-0 op het scorebord.
73' De laatste wissel van FC Utrecht. Labyad komt voor Van de Streek.
67' Wissel bij FC Utrecht. Dost vervangt Douvikas.
66' Toornstra stuurt Douvikas weg. De clubtopscorer gaat nog voorbij de doelman maar hij weet de bal niet binnen te werken.
65' Redding Barkas! Danilo schiet van dichtbij en de Griek biedt knap redding.
61' Drie wissels bij FC Utrecht. Kluivert, Booth en Bozdogan kom het veld in, Van der Hoorn, Brouwers en Jensen gaan naar de kant.
59' Van der Hoorn verdraait zijn rechterknie. De verdediger ligt geblesseerd op het veld en kan niet verder.
54' DOELPUNT FEYENOORD. Nu is het wel raak voor Gimenez. De Argentijn kopt vanuit de rebound de 2-0 binnen.
50' Gimenez was dichtbij de 2-0. Zijn schot ging maar net naast.
46' De tweede helft is begonnen. Feyenoord heeft gewisseld. Danilo is gekomen voor doelpuntenmaker Szymanski.

Rust

45' Het is rust in De Kuip. Feyenoord leidt met 1-0.
30' Een poging van Feyenoorder Paixão gaat maar net voorlangs.
15' DOELPUNT FEYENOORD! Het is 1-0 voor de Rotterdammers. Pedersen speelt Van der Maarel uit en schiet de bal naar de vrijstaande Szymanski. Hij schiet de 1-0.
8' Een uithaal van Boussaid. De bal vliegt naast het Rotterdamse doel.
1' Er is afgetrapt in De Kuip. Feyenoord - FC Utrecht is begonnen.

Opstellingen:

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, López; Wieffer, Kökçü, Szymanski; Paixão, Gimenez, Idrissi
FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Viergever, Van der Maarel; Toornstra, Van de Streek, Brouwers; Boussaid, Douvikas, Jensen