Jong FC Utrecht haalt uit tegen TOP Oss (4-2)

© Pro Shots / FC Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft weer eens overtuigend weten te winnen in de Eerste divisie. Na zes nederlagen op rij ging het vandaag tegen TOP Oss redelijk gemakkelijk. Het werd thuis op Sportpark Zoudenbalch 4-2.
De bezoekers openden nog wel de score. Al in de achtste minuut kwamen de Brabanders op voorsprong na een doelpunt van Justin Mathieu. Maar Jong FC Utrecht toonde snel veerkracht door in de 12e minuut gelijk te maken. Mees Rijks benutte de strafschop nadat Tobias Augustinus-Jensen naar de grond was gehaald binnen het zestienmetergebied: 1-1.
En vijf minuten later was het al weer raak, nu met een eigen doelpunt van Milan Hilderink van TOP Oss (2-1). De precies 303 bezoekers gingen er toen eens goed voor zitten en werden al snel beloond met nog een Utrechtse treffer. In de 31e minuut was het Augustinus Jensen met zijn eerste treffer voor Jong FC Utrecht.
Daarna was er lang iets minder spektakel op het veld, tot de slotfase waarin nog twee keer werd gescoord. TOP Oss maakte in de 90e minuut nog een mogelijke aansluitingstreffer (Jearl Margaritha 3-2), maar alle hoop vervloog al binnen de minuut door een prachtig doelpunt van Jesse van de Haar (4-2).
Jong FC Utrecht staat nog altijd laatste en heeft nu 23 punten uit 32 wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Jong AZ.