Volleybalsters VV Utrecht verliezen bekerfinale: 'Te veel zenuwen, te veel spanning'

© RTV Utrecht / Menno Schilder
Utrecht - VV Utrecht is er opnieuw niet in geslaagd de volleybalbeker te winnen. Net als vorig jaar was Sliedrecht Sport in de finale te sterk. In de Maaspoort in Den Bosch werd het 3-1.
VV Utrecht begon slecht aan de wedstrijd en verloor de eerste set met 25-13. Nadat de tweede set met 25-21 was gewonnen, verspeelden de Utrechtse vrouwen in de derde set een voorsprong van vijf punten. Sliedrecht Sport won die set met 22-25.
In de vierde set ging het lang gelijk op, maar na 10-10 liep Sliedrecht langzaam weg. Uiteindelijk ging VV Utrecht met 25-17 onderuit.

Zwak begin

In de eerste set, die ze verloren met 13-25, stonden de Utrechters al snel op een ruime achterstand. "Als je eenmaal in die finale staat verwacht je een veel beter begin dan wij op de mat hebben gelegd", vertelt coach Ali Moghadassian. "Wij hebben veel meer ervaring dan zij, maar we hadden in de eerste set helemaal geen controle over onze acties", zo vult de Utrechtse volleybalcoach aan.
Middenspeelster Marit Pasterkamp van VV Utrecht is het met haar coach eens: "Ik denk dat Sliedrecht er met de volle 200 procent in is gegaan en wij hebben de kansen die we kregen niet afgemaakt, daar ligt een duidelijk verschil."

Cruciale derde set

Nadat in de tweede set een knap herstel volgde met een 25-21 winst, ging het in de derde set mis. VV Utrecht had een ruime voorsprong van 5 punten maar toch ging de set met 22-25 naar Sliedrecht: "Ik ben er van overtuigd dat als we die set gewonnen hadden we er overheen zouden gaan", analyseert Ali Moghadassian, die zag dat zijn ploeg de tegenstander in leven hield. "Daar hebben zij goed gebruik van gemaakt. Wij waren op de belangrijke momenten te slordig", voegt de trainer toe.
Ondanks de nederlaag in de bekerfinale zijn de Utrechters ook trots: "We hebben net in de kleedkamer gezegd dat we zilver ook echt hebben verdiend. We hebben hard gewerkt om hier te komen en het is al super mooi om in de finale te staan", zegt de 21-jarige Pasterkamp.
Het vizier bij VV Utrecht gaat nu vol op het kampioenschap: "Dat is uiteindelijk de belangrijkste titel. Ik hoop dat we hiervan kunnen leren", zo besluit Ali Moghadassian.