FC Utrecht verwacht heksenketel in Groningen: 'Een van hun laatste kansen'

Jens Toornstra
Jens Toornstra © FCUtrecht.nl
Utrecht - Bijna ieder seizoen namen FC Utrecht en FC Groningen het aan het einde van het seizoen tegen elkaar op in de play-offs om Europees voetbal. Vrijdagavond staan de twee ploegen in de reguliere competitie tegenover elkaar en dat kan zomaar voorlopig de laatste editie zijn. Groningen staat voorlaatste en heeft serieuze degradatiezorgen. "We verwachten een heksenketel daar."
Ze zullen ervoor vechten, ik verwacht veel duels.
Trainer Michael Silberbauer

Groningen degradatiekandidaat

FC Utrecht is de nummer zeven en als er geen hele gekke dingen gebeuren speelt het aan het einde van het seizoen 'gewoon' weer de play-offs om Europees voetbal. FC Groningen heeft nog zeven wedstrijden om van de zeventiende plek, de achterstand op de zestiende plek is 7 punten, af te komen en zo directe degradatie te ontlopen. "Het publiek zal er achter gaan staan. Het is één van hun laatste kansen, het zal een heksenketel worden", aldus Jens Toornstra.
"Het meest belangrijke voor ons is dat wij doen wat we moeten doen", zegt trainer Michael Silberbauer over de druk die bij de noorderlingen ligt. "Ik verwacht een intense wedstrijd in een vol stadion. Ze zullen ervoor vechten, ik verwacht veel duels."
Voor Toornstra is het meest ideale scenario duidelijk. Vroeg druk zetten, ze kapot spelen het stadion stil krijgen. "Dat willen we iedere wedstrijd. Het is in ieder geval belangrijk dat we als team spelen.
Aan de Deen Silberbauer wordt ook de term 'sociale dienstvoetbal' voorgeschoteld. Dat als een club slecht staat Utrecht ze vaak de punten geeft. "Dat moeten we zien te veranderen", is de reactie van de hoofdtrainer.
Trainer Michael Silberbauer over duel met FC Groninggen: 'Verwacht intense wedstrijd'
Ik kon mijn stempel niet drukken
Jens Toornstra

Chagrijn bij Toornstra

Toornstra kwam in het slot van het 0-0 gelijkspel met FC Volendam chagrijnig over. "Dat heb je goed gezien. Dat had te maken met de arbitrale beslissingen en met het feit dat ik ons in de eerste helft vrij aardig vond spelen en dat het in de tweede helft minder werd."
"Ik was teleurgesteld, normaal gesproken win je zo'n wedstrijd", zei de ervaren middenvelder. "Soms zit je in een fase dat het allemaal net niet mee zit. Het was een frustrerende middag. Achteraf was ik wel tevreden met de werklust."
Toornstra verlangd ook meer van zichzelf. "Ik kon mijn stempel niet drukken en ik vind dat ik dat wel zou kunnen. Daar komt die frustratie ook wel een beetje vandaan."
Jens Toornstra in aanloop naar FC Groningen-uit: 'Het zal een heksenketel worden'

Barkas weer fit

Tegen FC Volendam stond Fabian de Keijzer op doel omdat eerste doelman Vasilis Barkas ziek was. De Griek is inmiddels helemaal hersteld. Ook Can Bozdogan trainde weer volledig mee bij FC Utrecht. "Hij is nog niet fit genoeg om gelijk in het elftal te staan", aldus Silberbauer. Daarentegen ontbrak Zakaria Labyad op het trainingsveld vanwege ziekte.
Afgaande op de laatste training start Othmane Boussaid in plaats van Bart Ramselaar. Victor Jensen speelde in plaats van Luuk Brouwers. Laatstgenoemde ontbrak vanwege privéomstandigheden.
FC Groningen - FC Utrecht wordt voor de 44e keer afgewerkt in de eredivisie. 18 keer won de thuisploeg, 9 keer gingen de Utrechters er met de drie punten vandoor. Eerder dit seizoen, in november, draaide FC Utrecht in eigen huis een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Van de Streek en Booth scoorde namens de thuisploeg. '

FC Groningen - FC Utrecht begint om 20.00 uur. Het duel staat onder leiding van de Houtense scheidsrechter Jeroen Manschot. De wedstrijd is live te volgen via Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en analist Gert Kruys.