Afgekeurde treffers houden FC Utrecht - FC Volendam op 0-0: 'Voelt alsof we beroofd zijn'

Sean Klaiber
Sean Klaiber © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft opnieuw niet weten te winnen in Stadion Galgenwaard. De Utrechters kwamen tegen FC Volendam, nadat drie treffers werden afgekeurd, niet verder dan een 0-0 gelijkspel,
Na zes minuten was er direct een grote kans voor FC Utrecht. Na een hoekschop werd de poging van Van der Hoorn knap gekeerd door doelman Stankovic, die de hele wedstrijd belangrijk was, van FC Volendam.
Vlak na rust was het wel raak vanuit een hoekschop. Nick Viergever dacht de 1-0 te maken maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
In de 60e minuut ontplofte het uitverkochte Stadion Galgenwaard opnieuw nadat Bart Ramselaar de bal had binnen geschoten. De VAR stuurde scheidsrechter Martens echter naar de kant. De bal zou in de voorafgaande aanval over de zijlijn zijn geweest. Ook deze treffer werd afgekeurd.
Acht minuten voor tijd leek FC Utrecht voor de derde keer de 1-0 te maken. Tasos Douvikas dacht zijn veertiende treffer van het seizoen te maken. Nadat er minutenlang naar de beelden werd gekeken door de VAR werd Martens opnieuw naar de kant gestuurd. Dost, die de bal niet raakte, stond volgens de leidsman hinderlijk buitenspel.

Ranglijst

FC Utrecht staat zevende in de eredivisie met 39 punten. Nummer zes Sparta heeft zeven punten meer dan de Utrechters. Sinds de bekeruitschakeling tegen de amateurs van Spakenburg heeft FC Utrecht niet meer gewonnen. De laatste zege in de eredivisie was op 24 februari tegen Sparta (0-3).
Nergens op de beelden kunnen zien dat de bal uit is
Michael Silberbauer

Beroofd

FC Volendam speelde tegen FC Utrecht heel behoudend. "Zij lieten zich ver terugzakken, we kwamen er nog wel goed doorheen", aldus Sean Klaiber na het gelijkspel. "Ik denk dat we vandaag ook wel een beetje zijn beroofd."
Daarmee doelt Klaiber natuurlijk op de afgekeurde treffers. De tweede treffer ging niet door omdat Klaiber met de bal over de zijlijn zou zijn geweest. "Als ze het niet goed kunnen zien dan keuren ze hem maar af, het is willekeurig", zegt de verdediger.
Trainer Michael Silberbauer zet zijn vraagtekens bij de laatste twee afgekeurde goals. "Ik heb nergens op de beelden duidelijk kunnen zien dat de bal uit is. En bij de derde kan de keeper de bal misschien wel gewoon zien", aldus de oefenmeester.
Sean Klaiber: 'Voelt alsof we beroofd zijn'
"Het is zonde dat je deze niet wint", aldus Klaiber. "Het is voor mij belangrijk dat ik in een flow kom. Ik heb deze twee weken heel erg in de spiegel moeten kijken omdat het niet goed genoeg was. Ik denk dat ik vandaag wel kan terugkijken op een redelijke wedstrijd."
Trainer Michael Silberbauer blikt terug op het 0-0 gelijkspel
Mijn doel is om hier eerste keeper te worden
Fabian de Keijzer
"Het was wel goed dat ik weer meer energie zag in de ploeg. Ik ben tevreden met bepaalde dingen, maar we willen natuurlijk winnen", zegt Silberbauer. "We kunnen hier verder mee."
Ook doelman Fabian de Keijzer was niet veel te verwijten. Hij verving de zieke Vasilis Barkas. "Als je de nul houdt dan is het altijd lekker", zegt de 22-jarige sluitpost. "Gisteren hoorde ik dat het zover was. Het gebeurt niet vaak dat de eerste keeper er niet is. Het is lekker als je dan er staat en de nul houdt."
En als het aan de sluitpost ligt dan was het niet zijn laatste keer de nul in Stadion Galgenwaard. "Mijn doel is om hier eerste keeper te worden. Daar ben ik keihard voor bezig", zegt De Keijzer.
Doelman Fabian de Keijzer: 'Vanaf vrijdag had ik het gevoel dat het zou gaan gebeuren'

FC Utrecht - FC Volendam: 0-0

Scheidsrechter: Richard Martens

Liveblog teruglezen:

90+8' Het is afgelopen. FC Utrecht - FC Volendam eindigt in 0-0.
90+5' Kans FC Utrecht! De poging van Van der Hoorn wordt door Mühren van de lijn gehaald.
82' AFGEKEURD DOELPUNT FC UTRECHT! En ook de derde treffer van FC Utrecht wordt afgekeurd. Nadat er minutenlang door de VAR is gekeken wordt Martens naar de kant gestuurd. De scheidsrechter concludeert na het bekijken van de beelden dat Dost, die de bal niet raakte, hinderlijk buitenspel stond.
De afgekeurde treffer van Tasos Douvikas

81' Brouwers haalt uit! Het schot van de middenvelder vliegt maar net over het Volendamse doel.
80' Wissel FC Utrecht. Van de Streek wordt vervangen door Jensen.
75' "FC Utrecht begon goed maar het niveau is nu ver weggezakt. Eigenlijk zijn ze onmachtig", zegt analist Gert Kruys.
64' WISSELS FC UTRECHT. Booth en Ramselaar gaan naar de kant, Dost en Boussaid komen het veld in.
60' DOELPUNT FC UTRECHT AFGEKEURD! Bart Ramselaar dacht voor FC Utrecht de 1-0 te maken tegen FC Volendam. De VAR grijpt echter in. De bal zou in de aanval ervoor over de zijlijn zijn geweest.
De afgekeurde treffer van Bart Ramselaar
53' Aan de andere kant schiet Volendam op het doel van Utrecht maar doelman De Keijzer redt.
51' Buitenspel! Bij de zevende hoekschop van de wedstrijd voor FC Utrecht kopt Nick Viergever de bal binnen. De treffer wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel.
De afgekeurde treffer van Nick Viergever

46' De tweede helft is begonnen bij FC Utrecht - FC Volendam.

Rust

45' Het is rust in Stadion Galgenwaard.
44' Kansen! Eerst belandt het schot van Ramselaar op de paal, vanuit de rebound redt de uitblinkende doelman Stankovic de poging van Douvikas.
41' Brouwers geeft de bal voor, Douvikas probeert op doel te schieten maar Benamar blokkeert de poging.
31' Kans FC Utrecht! Douvikas had de mogelijkheid op de 1-0. De Griek kwam oog in oog met doelman Stankovic maar de sluitpost redde knap.
26' Booth schiet eens van afstand maar de poging gaat naast het Volendamse doel.
24' Het spel gaat over en weer. FC Utrecht is tot nu toe iets gevaarlijk, de Volendammers proberen vanuit de counter toe te slaan.
16' "Het gevaar tot nu toe bij FC Utrecht komt van de rechterkant, van Sean Klaiber", zegt analist Gert Kruys.
5' Kans FC Utrecht! Vanuit een hoekschop werkt Van der Hoorn de bal richting het Volendamse doel, keeper Stankovic keert de bal.
1' Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: De Keijzer; Klaiber, Van der Hoorn, Hendriks, Viergever, Brouwers, Toornstra, Van de Streek; Ramselaar, Douvikas, Booth
FC Volendam: Stankovic; Buur, Plat, Mbuyamba, Murkin, Benamar; Twigt, Eiting Van Mieghem; Veerman, Oristanio

Warmlopen:

- FC Utrecht staat in de eredivisie zevende, FC Volendam is na een opmars in de laatste weken de nummer dertien.
- In Stadion Galgenwaard stonden FC Utrecht en Volendam 19 keer eerder tegenover elkaar. FC Utrecht won 9 keer, Volendam slechts eenmaal.
- Bij FC Volendam staan voormalig FC Utrecht-spelers Henk Veerman, Bilal Ould-Chikh en Benaissa Benamar onder contract.
- Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Volendam met 4-0. De treffers kwamen op naam van Taylor Booth, Sander van de Streek, Bas Dost en Can Bozdogan.
- FC Utrecht-spits Tasos Douvikas is met 13 treffers, samen met Xavi Simons (PSV), topscorer van de eredivisie. Daryl van Mieghem is met 6 doelpunten de topscorer van FC Volendam.