Utrechter El Yaakoubi geen aanvoerder Excelsior meer na ophef rond weigeren OneLove-band

© Excelsior
Utrecht - Redouan El Yaakoubi is niet langer aanvoerder van Excelsior, nadat hij vorige week heeft geweigerd de OneLove-aanvoerdersband te dragen. Dat heeft het bestuur van de Rotterdamse eredivisieclub bekend gemaakt.
El Yaakoubi stond ook niet achter de One-Lovebanner, waarmee de spelers van Excelsior en SC Cambuur voor de wedstrijd van 19 maart op de foto gingen. Hij had vlak daarvoor expres een schoenveter losgetrokken. Terwijl hij die veter opnieuw strikte, werd de groepsfoto zonder hem gemaakt.

Begrip

In een persverklaring toont de club overigens begrip voor de weigering van ElYaakoubi. "De OneLove-actie, hoe goed ook bedoeld, heeft zaken op scherp gezet. Mensen tot iets dwingen is nooit de weg."
Excelsior benadrukt ook dat het een gezamenlijk besluit dat de Utrechter niet langer aanvoerder is. "Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie."
In zijn geboortestad Utrecht kreeg El Yaakoubi in februari de Utrechtse sportprijs voor het werk van zijn stichting Durf te Dromen.