Kampong herstelt zich en heeft ticket play-offs bijna binnen: 'Van vallen en opstaan word je groot'

© RTV Utrecht
Utrecht - Na de verrassende nederlaag van vorige week heeft Kampong nu wel gewonnen in de hoofdklasse. De Utrechtse hockeyers waren in eigen stand met 3-0 de baas over HDM.
De treffers vielen allemaal na rust. Jip Janssen maakte vanuit een strafcorner in de 40e minuut de 1-0. Negen minuten later wist Silas Lageman er 2-0 van te maken. De eindstand, 3-0, kwam op het scorebord door opnieuw een strafcorner van Janssen. Vorige week verloor Kampong voor het eerst in de clubhistorie van Schaerweijde uit Zeist.

Ranglijst

Kampong is de koploper van de hoofdklasse. De Utrechters hebben 43 punten en zijn hard op weg naar de play-offs om de landstitel. Het gat met nummer vijf Oranje-Rood is 16 punten. Er staan nog zes duels op het programma in de reguliere competitie. Volgende week kan Kampong het ticket voor de play-offs veiligstellen.

Ondermaats, maar wel de winst

De zege van Kampong moest van ver komen. "We speelden ondermaats en creëerden niet veel", zei Terrance Pieters na afloop. "HDM zat er kort op. Onze opbouw werd de hele tijd verstoord. In de tweede helft kwamen we meer in hun cirkel en toen kregen we kansen."
Coach Tim Oudenaller sluit zich daarbij aan. "Het tempo lag veel te laag en zij stonden goed compact", aldus de oefenmeester. "In de tweede helft vonden we elkaar makkelijker."
Terrance Pieters: 'We kregen maar heel weinig ruimte'
"Na vorige week wil je de eerstvolgende wedstrijd direct winnen en dat zijn we thuis ook verplicht. Nu win je een minder goede wedstrijd", aldus Pieters.
En dat is niet per se iets slechts. "Weerstand is altijd goed. Van vallen en opstaan word je groot", sprak Oudenaller.
Tim Oudenaller: 'Weerstand maakt dat Kampong verder groeit'

Kampong – HDM: 3-0

40' Jip Janssen (1-0)
49' Silas Lageman (2-0)
53' Jip Janssen (3-0)