Hercules-doelman Fons Mulder wil afscheid nemen met een prijs

Fons Mulder verdedigt vanmiddag het doel van Hercules
Fons Mulder verdedigt vanmiddag het doel van Hercules © Geert Lommers
Utrecht - Een play-offticket en misschien nog wel meer. Fons Mulder wil aan het einde van dit seizoen bij Hercules afscheid nemen met een hoogtepunt. De doelman kondigde eind vorige week aan dat zijn actieve loopbaan er na dit seizoen op zit.
"Ik ben 31 jaar, bijna 32 en ik heb het nog ontzettend naar mijn zin", zegt Mulder tegen RTV Utrecht. "Maar ik voetbal nu denk ik al 21 jaar en het wordt nu tijd dat ik aandacht ga besteden aan mijn gezin."
Ik kan als oud-speler kan denk ik nog wel wat betekenen voor de club
Fons Mulder
Dat betekent niet dat Mulder het voetbal helemaal vaarwel zegt. "Ik ga wel met Hercules in gesprek om te kijken of ik nog wat binnen de club kan doen. Ik denk dat het op een aantal vlakken nog wel beter kan, en ik kan als oud-speler kan denk ik nog wel wat betekenen voor de club."
Op welk vlak dat zal zijn is nog niet duidelijk. "Ik ga binnenkort met trainer René van der Kooij om de tafel zitten om te bekijken hoe we dat kunnen invullen, maar ik wil in elk geval wat blijven doen bij Hercules."
Fons Mulder over zijn naderende afscheid
Voor dat hij zijn (hand)schoenen aan de wilgen hangt, wil Mulder zijn loopbaan bij de Utrechtse derdedivisionist afsluiten met een knaller. "Ik heb afgesproken dat ik ga eindigen met een prijs. En dat is sowieso een play-offticket, en misschien nog wel meer."
Hercules bezet momenteel de derde plaats in de derde divisie B. Dat is aan het einde van de competitie voldoende voor deelname aan de play-offs, waarin acht ploegen gaan strijden om één plek in de tweede divisie voor volgend seizoen.