Van Seumeren heeft spijt van tirade in kleedkamer: 'Geduw en getrek met 'zoon' Klaiber'

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren © ANP
Utrecht - Frans van Seumeren heeft spijt dat hij zaterdag na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles de spelers van FC Utrecht heeft toegesproken. De grootaandeelhouder maakte zondagochtend zijn excuses aan de selectie. Hij bevestigt dat hij fysiek in aanraking is gekomen met Sean Klaiber, maar dat dit voor de twee niet anders dan normaal is.
Frans van Seumeren blikt terug op de afgelopen 24 uur
FC Utrecht verloor zaterdag met 2-1 van Go Ahead Eagles. Direct na de nederlaag ging Van Seumeren de kleedkamer in. "Ik was zo woest en zo teleurgesteld dat ik daar een tirade heb gehouden", zegt Van Seumeren. "Ik had het niet moeten doen. Dat pas niet meer in de wereld zoals we nu leven. De jongens waren heel erg overdonderd door mijn emotionele gebeuren."
"Dat heb ik zelf dan niet door. Ik merkte dat het niet goed was. Toen ik vanochtend wakker werd dacht ik 'laat ik maar even naar Overvecht gaan om mijn excuses aan te bieden'.", aldus Van Seumeren.

Excuses aangeboden

En zo geschiedde zondagochtend. In de zogenoemde ontspanningsruimte, de plek waar de spelers normaliter kunnen poolen of kaarten, sprak Van Seumeren de spelersgroep opnieuw toe. "Ik heb gezegd dat ik het niet had moeten doen en ik heb sorry gezegd. Het is goed ontvangen, zo voelt het."
"Ik heb ook gezegd dat ze moeten proberen zonder angst te voetballen. Ga lekker gewoon normaal voetballen, als je dan verliest dan kan het gebeuren. op deze manier gaat het niet werken", zegt de grootaandeelhouder van FC Utrecht.
Volgens Van Seumeren denkt men dat hij de spelers vaak spreekt. "Dat is helemaal niet zo. Dit is de tweede keer in 15 jaar dat ik de kleedkamer in ben gegaan."

Geduw en getrek met Klaiber

Bij het toetreden van de kleedkamer na de wedstrijd tegen Go Ahead kwam Van Seumeren fysiek in aanraking met Sean Klaiber. "Wij kennen elkaar al vijftien jaar. We hebben altijd wel fysiek contact, de ene keer springt hij op mijn rug en de andere keer knuffelen we elkaar."
"Ik vond Sean ook slecht voetballen. Toen ik hem zag was het een beetje geduw en getrek. Wij hebben een beetje een vader/zoon relatie. Ik vind Sean een geweldige gozer. Wat de media daarvan maakt moeten ze zelf maar uitzoeken", aldus Van Seumeren.
Hij heeft ook nog gesproken met hoofdtrainer Michael Silberbauer. "Dat was een goed gesprek. We hebben het er over gehad hoe we het zouden kunnen omdraaien. Hoe de spelers het zelfvertrouwen terugkrijgen", vertelt Van Seumeren. Misschien heeft de selectie in de komende interlandbreak wel een portie teambuilding nodig. "Dat is helemaal geen slecht idee."