Ruime overwinning brengt Hercules naar derde plek: 'Speelden niet goed, maar waren gretig'

Blijdschap bij Tim Waterink en zijn ploegenoten
Blijdschap bij Tim Waterink en zijn ploegenoten © Orange Pictures
Utrecht - Hercules is de nieuwe nummer drie van de derde divisie B. Dat hebben de Utrechters te danken aan de 4-0 zege op Baronie.
Verslaggever Menno Schilder over de zege van Hercules
In het eerste bedrijf wist een uiterst effectief Hercules via knappe aanvallen op 3-0 voorsprong te komen. Eerst was het Steff van Rooijen die voor de 1-0 zorgde, vervolgens maakte Lars Vermeulen de 2-0 en Tim Waterink de 3-0.
Met nog een kwartier op de klok werd het ook nog 4-0. Spits Waterink stond op de goede plek en maakte zijn zeventiende treffer van het seizoen.

Ranglijst

Hercules is dus door de zege geklommen van de vierde naar de derde plek. De Utrechters hebben na 24 duels 46 punten. Koploper ADO'20, de tegenstander van volgende week, heeft 11 punten meer.

Gretig

Tegen Baronie creëerde Hercules makkelijk kansen. "De bezetting was beter dan vorige week", zei Waterink. Ploeggenoot Nathan Bijl sluit zich daarbij aan. "We zijn gretig. We kijken stiekem omhoog, ook al is het een groot gat. Vandaag was het niet goed maar je zag wel dat we graag wilden."
"Ik vind niet dat we vandaag onze beste wedstrijd hebben gespeeld, ik vond ons slordig", zei trainer René van der Kooij na afloop. "Het is fijn dat je met 3-0 voor staat na een mindere eerste helft. Maar de tweede en derde treffer van ons waren van onwijze schoonheid."
Tim Waterink: 'Bezetting voor de goal was top vandaag'
"De aanval was mooi. Ik hoefde hem alleen nog maar met mijn hak te verlengen", zei Waterink over de 3-0. Hij maakte ook de 4-0 waardoor hij met 17 treffers tweede staat in de Utrechtse topscorerslijst achter koploper Bouw die 20 treffers heeft. "Ik ben er niet zo mee bezig, maar toch ook weer wel. Tuurlijk kijk je er naar, daar sta ik voor, goals."
Nathan Bijl: 'Gretigheid spat van de groep af'
Hercules is de laatste weken ingelopen op de ploegen boven zich. De Utrechters staan nu derde met 6 punten achterstand op nummer twee VVSB en 11 punten achterstand op koploper ADO'20. "Je ziet de laatste weken dat ze punten laten liggen. We moeten een goede reeks neer gaan zetten en dan kunnen we omhoog kijken", aldus Bijl. "Bij de derde plek ligt de focus, het verschil met de nummers 1 en 2 is te groot."
"Wij hebben de minst gepasseerde verdediging van de competitie. Dat is best gek want we spelen veel op de helft van de tegenstander, dus we doen best wat goed", aldus Van der Kooij die zin heeft in de topper van volgende week tegen ADO'20. "Het is een mooi affiche."
Trainer René van der Kooij: 'Verschil was groter dan ik dacht'

Hercules- Baronie: 4-0

24' Steff van Rooijen (1-0)
37' Lars Vermeulen (2-0)
41' Tim Waterink (3-0)
75' Tim Waterink (4-0)