Dames Kampong boeken knappe zege op Hurley, ook zege voor koploper SCHC

Pam Imhof
Pam Imhof © RTV Utrecht
Utrecht/Bilthoven - De hockeysters van Kampong hebben op eigen veld voor een stuntje gezorgd. De Utrechters waren in de hoofdklasse met 3-2 de baas over Hurley. Ook SCHC won. De Bilthovense hockeysters versloegen Tilburg met 3-1.

Kampong knokt zich naar zege

Marente Barentsen bracht Hurley, dat vierde staat, op 0-1 voorsprong. Maar via treffers van Bente van der Veldt en Pam Imhof draaide Kampong de score om naar 2-1.
Vlak na rust maakte Gitte Michels de gelijkmaker namens Hurley. In de 44e minuut was het Lidewij Welten die voor de winnende 3-2 van Kampong zorgde.

Janssen leidt SCHC naar winst

SCHC kwam al na vijf minuten spelen op 1-0 voorsprong via een strafcorner van Yibbi Jansen. Twee minuten later werd het ook 2-0. Trijntje Beljaars scoorde.
Aan het einde van de tweede periode bracht Mikki Roberts de spanning terug namens Tilburg: 2-1. Negen minuten voor tijd bepaalde Jansen met haar tweede van de dag, opnieuw via een strafcorner, de eindstand op 3-1.

Ranglijst

SCHC gaat aan kop in de hoofdklasse met 35 punten. Kampong is door de zege van de voorlaatste plek af. De Utrechtse hockeysters hebben na dertien duels 14 punten en daarmee staan ze tiende.

Kampong - Hurley: 3-2

5' Marente Barentsen (0-1)
23' Bente van der Veldt (1-1)
24' Pam Imhof (2-1)
38' Gitte Michels (2-2)
44' Lidewij Welten (3-2)

SCHC - Tilburg: 3-1

5' Yibbi Jansen (1-0)
7' Trijntje Beljaars (2-0)
31' Mikki Roberts (2-1)
51' Yibbi Jansen (3-1)