Hercules begint derde periode met teleurstellend gelijkspel: 'Niet goed genoeg vandaag'

Hercules speelde in het groen-wit tegen Gemert
Hercules speelde in het groen-wit tegen Gemert © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft aan het duel in de derde divisie B tegen nummer veertien Gemert een punt overgehouden. Het duel. de eerste van de derde periode, eindigde in 1-1.
Gemert kwam in de eerste helft op 1-0 voorsprong via Ralf Kemper. Vlak na rust kwam de eindstand op het scorebord. Marijn Ploem maakte de 1-1 namens de Utrechters.

Ranglijst

Hercules blijft de nummer vier van de derde divisie. De Utrechters hebben 43 punten. Koploper ADO'20 en VVSB hebben al een periodetitel op zak. Hercules wil maar al te graag de derde periode veroveren om op deze manier een ticket voor de play-offs om promotie te bemachtigen.

Niet goed genoeg

Mitchell Zwart weet waar het aan ligt dat Hercules maar één treffer wist te maken. "We creëren te weinig. Maar we gaven gelukkig niet veel weg", zei de voetballer. "Vandaag zat het er net niet in. Soms heb je van die dagen dat het minder goed loopt en het allemaal net niet lekker valt."
In de rust bleef Zwart samen met trainer René van der Kooij een tijd op het veld overleggen. "Hij vroeg mijn mening over de tactiek die hij in de tweede helft wilde toepassen. Dat doet hij wel vaker, ook op trainingen. En niet alleen bij mij maar bij meer jongens", zegt Zwart. "Ik was het wel met hem eens wat hij van plan was."
Mitchell Zwart: 'Trainer riep mij om mijn mening te vragen over tactiek'
"Helaas spelen we elke keer gelijk als ik er eentje maakt, maar dat is beter dan dat je hem verliest toch?", zei doelpuntenmaker Marijn Ploem na afloop. "We hebben vooral in de eerste helft te weinig gebracht."
Marijn Ploem: 'Waterink zei na mijn goal dat hij hem wilde hebben'
Trainer Van der Kooij vond dat zijn ploeg drie punten had moeten hebben. "In de tweede helft hebben we alleen maar op hun helft gevoetbald. De eerste helft was niet goed, maar in de tweede helft soms fantastisch", aldus de oefenmeester.
"We balen hiervan. Wij zijn twee klassen beter dan hun", zegt Van der Kooij. "Misschien moeten we met iets meer oppurtinisme gaan spelen. Daarin kunnen we nog een stap gaan maken."
René van der Kooij: 'Ik moet misschien nadenken wat opportunistischer te spelen'

Gemert – Hercules: 1-1

30' Ralf Kemper (1-0)
50' Marijn Ploem (1-1)