Kampong boekt benauwde zege

Kampong
Kampong © RTV Utrecht
Utrecht - Kampong heeft in de vierde divisie gewonnen bij Juliana'31. De Utrechters wonnen in Malden na een mindere wedstrijd met 1-0.
Verslaggever Bert Kous over de zege van Kampong
De wedstrijd kwam pas laat op gang. In de 67e minuut wist de spits Berend Witteveen het beslissende doelpunt te maken, zijn vijfde doelpunt van dit seizoen. Juliana'31 schreeuwde nog om buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. ''De voorzet was eigenlijk te hoog. Ik kon nog net mijn voet ertegenaan zetten, de keeper gokte een beetje op de voorzet en die stond iets te ver voor zijn goal, maar toen ik hem raakte wist ik dat hij eroverheen ging vallen'', zei de aanvaller Witteveen.
Berend Witteveen: 'Voorzet was eigenlijk te hoog'
In de laatste fase kwam Kampong nog goed weg doordat een kopbal van Juliana'31-speler Niels Tils maar net naast ging. Frank Bruijnis, de trainer van Kampong, keert met 3 punten tevreden terug naar Utrecht. ''Ik vond ons vandaag best wel okay. Je speelt hier niet tegen een gemiddeld ploegje uit onze competitie. Zeker niet na zo een reeks'', refereerde Bruijnis naar de vijf overwinningen op een rij van Juliana'31.
Leon Lenders: 'Juliana'31 is een hele goeie ploeg'
''Normaal zijn wij wel iets meer van het rustiger spelen en dit werd al snel een vechtwedstrijd'', zei Leon Lenders, de verdediger van Kampong. ''Normaal gesproken hebben we liever dat we iets fijner kunnen opbouwen, maar dat gebeurde niet echt en lieten ze weinig toe'', aldus Lenders. De ploeg blijft na deze overwinning meedoen om de titel in de vierde divisie.

Ranglijst

Kampong staat in de vierde divisie B op de tweede plek met 40 punten. Koploper SV Meerssen heeft twee punten meer dan de Utrechters.

Juliana'31 - Kampong: 0-1

67' Doelpunt Berend Witteveen 0-1