Silberbauer wil niet vingerwijzen: 'We winnen met elkaar en verliezen met elkaar'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht zit nog vol in het chagrijn na de bekernederlaag tegen de amateurs van Spakenburg. Maar de ploeg moet verder. Vrijdagavond wacht alweer Fortuna Sittard.
"Wat gebeurd is, is gebeurd", zegt trainer Michael Silberbauer, die de sof dinsdagavond niet meemaakte, omdat hij met migraine op bed lag. "We gaan ook niet vingerwijzen. Daar hou ik niet van. We winnen met elkaar en we verliezen met elkaar." Dat de knop om moet en dat het beter moet dan tegen Spakenburg weet de Deen ook. "Er is nog genoeg om voor te voetballen dit seizoen. Het is jammer dat het via de beker niet meer lukt, maar via de competitie kunnen we ook nog Europees voetbal halen. Geen tijd om lang te treuren."
Michael Silberbauer: 'Niet vingerwijzen'
Er is nog genoeg om voor te spelen
Michael Silberbauer
Jens Toornstra moest diep graven om een vernedering zoals die tegen Spakenburg te herinneren. "Eigenlijk niet. Tenminste niet zoals deze. Ik was er destijds ook bij toen we in Europa uitgeschakeld werden door Differdange. Die komt aardig in de buurt, maar ik vond dit nog erger."
Dat Silberbauer niet op de bank kon zitten wil Toornstra niet als excuus aanvoeren. "Nee, we zijn allemaal professionals. We moeten ook zonder de trainer van een ploeg als Spakenburg kunnen winnen. Gelukkig staat Fortuna al weer op ons te wachten, dan kunnen we er ook niet al te lang in blijven hangen."
Ook zonder trainer hadden we moeten winnen
Jens Toornstra
Jens Toornstra: 'Ergste nederlaag uit mijn loopbaan'

Ongelukkige uitspraak

Sean Klaiber zei bij RTV Utrecht voor de wedstrijd tegen Spakenburg dat hij geen speler van naam kende. In de andere media werd dat vertaald als desinteresse en onderschatting. Dat was niet zoals de verdediger het bedoelde. "Nee, ik ben gewoon eerlijk geweest. Ik volg het amateurvoetbal niet, dus ik ken geen namen. Maar we hebben ons wel terdege voorbereid."
Sean Klaiber: 'Ik ben gewoon eerlijk geweest'
Dat neemt niet weg dat Klaiber schuldbewust is. "We wisten wat ons te wachten stond. En eerlijk is eerlijk. Spakenburg verdiende het gewoon. Ze hebben fantastisch gespeeld."
Als Fortuna Sittard denkt dat het kan profiteren van de verwoesting die Spakenburg heeft achtergelaten hebben ze het mis. "Vrijdagavond gaat het een heel andere wedstrijd worden. Neem dat maar van mij aan", zegt Toornstra. "We gaan er volle bak op, elk duel aangrijpen om te winnen en energie te krijgen voor onszelf en onze supporters. En dan komt het resultaat vanzelf."

Booth op de weg terug, herstel Bozdogan onduidelijk

Taylor Booth zit dicht tegen zijn rentree aan. De Amerikaan raakte onlangs geblesseerd. Can Bozdogan zit ook in de lappenmand. Of hij dit seizoen nog terugkeert is een groot vraagteken. De blessure lijkt vrij ernstig.