Hercules thuis de baas over Blauw Geel'38: 'Houden het seizoen in leven'

© RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft het thuisduel in de derde divisie B tegen directe concurrent Blauw Geel'38 gewonnen. De Utrechters waren op eigen veld met 2-0 de baas.
Verslaggever Menno Schilder over de zege van Hercules
De twee treffers vielen pas in de tweede helft. Max Fichtinger maakte tien minuten na rust de 1-0. Een fractie voor het laatste fluitsignaal zorgde Luciandro Andeloe voor de 2-0 eindstand.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie op de vierde plek met 42 punten. Blauw Geel'38 is met drie punten meer de nummer drie, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Koploper ADO'20 heeft 53 punten. Nummer twee VVSB heeft 52 punten. ADO'20 en VVSB speelden zondag tegen elkaar met 3-3 gelijk.

Belangrijke punten

"Ik vond ons redelijk tot goed spelen", zei Steff van Rooijen. "De creativiteit moet van de nummer tien komen, ik denk dat ik wel aardig heb ingevuld vandaag", zei de doelpuntenmaker over zijn eigen spel.
Steff van Rooijen: 'Houden met deze zege het seizoen van leven'
Trainer René van der Kooij genoot van zijn ploeg. "We zaten er boven op", aldus de oefenmeester. "Ik ben zo ontzettend trots dat ze zoveel strijd konden leveren, juist in de tweede helft. Dat is gewoon knap."
De score werd vlak na rust geopend door Max Fichtinger. "Gelukkig ging die er in. Ik dacht als ik gewoon op doel schiet kan die keeper er niks meer aan doen. Het was een goede voorzet", aldus Fichtinger.
Max Fichtinger: 'Hoefde alleen maar tegen die bal aan te lopen'
De zege is zeer welkom voor Hercules. Van de top vier pakten zij deze zondag als enige de volle buit. "Als je deze had verloren dan was het seizoen waarschijnlijk met een nachtkaars uitgegaan. Nu doen we nog volop mee." Van der Kooij sluit zich daarbij aan. "We blijven jagen en dat doen we met liefde", aldus de trainer.
René van der Kooij: 'Waren ontzettend hongerig vandaag'

Hercules – Blauw Geel'38: 2-0

55' Max Fichtinger (1-0)
90+1' Luciandro Andeloe (2-0)