Eindelijk debuut Hendriks bij FC Utrecht: 'Even laten voelen dat je er bent'

© Orange Pictures
Utrecht - Het duurde ruim zeven maanden, maar maandag was het dan eindelijk zover. Ramon Hendriks, afgelopen zomer op huurbasis overgekomen van Feyenoord, debuteerde eindelijk in het shirt van FC Utrecht. In de competitiewedstrijd van Jong FC Utrecht tegen NAC startte de verdediger in de basis. Hij werd in de rust gewisseld.
Met Hendriks voegde FC Utrecht een linksbenige verdediger toe aan de selectie, maar nog voordat hij de eerste training bij zijn nieuwe club had afgewerkt ging het mis. "Ik was aan het trainen voor mijzelf en daarbij maakte ik een verkeerde beweging waardoor ik een heftige blessure opliep", vertelt Hendriks, die op het moment dat dat gebeurde nog nauwelijks bij FC Utrecht was geweest. "Ik had een rondleiding gehad en ik had getekend. En ik had vorig jaar tegen Utrecht gespeeld. Dus ik was er drie keer geweest denk ik."

Samenspraak met Feyenoord

De knop moest om, om zo snel mogelijk fit te worden en aan te sluiten bij Utrecht. Dat is vrij snel gelukt en ik ben blij dat ik hier ben", aldus de verdediger. "Met de medische staf van Feyenoord en FC Utrecht hebben we een plan opgesteld en dat is heeft er voor gezorgd dat ik nu al een tijdje meetrain en nu ook mijn eerste wedstrijdminuten kan maken."
Ramon Hendriks na zijn rentree in gesprek met René van den Berg
De eerste fase van de revalidatie werkte Hendriks af in Rotterdam. "Daar kende ik de club, de fysio's. Later ben ik meer naar FC Utrecht gegaan, om de fysio's hier en de medespelers te leren kennen", zegt de verdediger, die een week na Tommie St. Jago zijn rentree maakte, beiden na een kruisbandblessure. "Dat is leuk, we hebben veel contact gehad tijdens onze blessure en het is alleen maar mooi om nu met hem op het veld te staan."
Hendriks ging onbevangen de wedstrijd in en durfde al snel de duels weer op te zoeken. "Even laten voelen dat je er bent", zegt hij. "Ik vertrouw mijn knie, anders zou ik geen wedstrijd mogen spelen." Die wedstrijd was in Jong, Hendriks hoopt dit seizoen nog in de hoofdmacht te kunnen spelen. "Hoever ik er vanaf zit moet blijken. Het is aan mij om eerst helemaal fit te worden."