FC Utrecht speelt met 2-2 gelijk tegen PSV: 'De wil en energie was er weer'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft het thuisduel tegen PSV afgesloten met een gelijkspel. Nadat beide ploegen een keer op voorsprong waren gekomen was de eindstand 2-2. En daar konden de Utrechters, na een spannende slotfase, mee leven.
"De eerste 30 minuten was het aftasten", zei trainer Michael Silberbauer. "Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. De wil om alles ervoor te doen was er vandaag." De oefenmeester zag dat zijn ploeg meer energie wist te leveren dan vorige week bij de nederlaag tegen Vitesse.
In de afgelopen ontmoetingen tussen FC Utrecht en PSV wist Sander van de Streek vier keer te scoren. "Sean Klaiber zei het al voor de wedstrijd", aldus de doelpuntenmaker. "Het is alleen maar goed, maar het moet niet alleen tegen PSV zijn."
Doelpuntenmaker Sander van de Streek: 'Klaiber zei al je scoort altijd tegen PSV'
In het laatste kwartier had FC Utrecht het moeilijk tegen PSV. En dat terwijl de Eindhovenaren donderdag nog in Europees verband in actie kwamen. "Dat zijn ze gewend. Wij hebben er veel energie ingestoken daardoor werden we op het laatst niet meer gevaarlijk. Het werd voor ons knokken voor een punt", zei Van de Streek.
Silberbauer baalde daarvan. "We hebben veel energie moeten leveren om de gaten dicht te lopen, dat zag je terug aan het einde van de wedstrijd", aldus de Deen. "Ik ben blij dat de energie weer terug was. Ik denk dat 2-2 thuis tegen PSV een goed resultaat is."
Michael Silberbauer in gesprek met verslaggever René van den Berg

Rentree Ramselaar

Bart Ramselaar beleefde na maanden blessureleed zijn rentree. Hij viel in tegen zijn oude club. "Ik voel mij weer voetballer", zei de Amersfoorter. "Zolang eruit en dan gelijk tegen PSV. Dat geeft wel vertrouwen. Ik had dit wel even nodig."
"Je moet even door de eerste duels heen", zei Ramselaar. "Ik had wel spanning, die ik normaal niet heb. Ik ben blij dat het goed is gegaan."
Bart Ramselaar over zijn rentree

Gelijkspel

In het eerste half uur gebeurde er niet veel. Maar in minuut 33 werd de uitverkochte Galgenwaard beloond door Othmane Boussaid. De 22-jarige Belg schoot op prachtige wijze de 1-0 in het doel van PSV.
Na de 1-0 van FC Utrecht kwam PSV beter in het spel. In minuut 41 kwam de gelijkmaker op het scorebord. Johan Bakayoko stond helemaal vrij bij de tweede paal en kon zo de 1-1 in het Utrechtse doel schieten.
In de tweede helft pakte PSV de voorsprong via Luuk de Jong. Hij kon in de 57e minuut van dichtbij de 1-2 binnenwerken. Nog geen drie minuten later was het alweer 2-2. Sander van de Streek kreeg de bal in de zestien onder controle en schoot vervolgens de 2-2 op het scorebord.
In de laatste fase van de wedstrijd had PSV FC Utrecht flink onder druk. Er waren meerdere kansen voor de Eindhovenaren maar doelman Barkas en de paal zorgden ervoor dat het 2-2 bleef.

Ranglijst

FC Utrecht blijft na het gelijkspel de nummer zeven van de eredivisie. De Utrechters hebben na 22 wedstrijden 34 punten verzameld.

FC Utrecht - PSV: 2-2

33' Othmane Boussaid (1-0)
41' Johan Bakayoko (1-1)
57' Luuk de Jong (1-2)
60' Sander van de Streek (2-2)

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Lees het liveblog terug:

96' Het is afgelopen. Nadat Barkas nog een paar goede reddingen had is het 2-2 geworden.
90' Er komen zes minuten blessuretijd bij.
89' Paal! Daar komt FC Utrecht goed weg. Het schot van Til vliegt tegen de paal.
88' Ruben Kluivert komt er bij FC Utrecht in voor Sean Klaiber.
87' PSV heeft de druk er op, FC Utrecht staat met de rug tegen de muur.
83' Redding Barkas! De omhaal is van Til, de Griekse sluitpost weet de poging te keren.
79' Een mooi moment in Stadion Galgenwaard. Bart Ramselaar beleeft na een zware knieblessure zijn rentree. Hij komt het veld in voor Jensen. Maeda vervangt Boussaid. Een paar minuten eerder maakte Van der Maarel al plaats voor Ter Avest.
75' "Van de Streek is de uitblinker van de wedstrijd", aldus verslaggever René van den Berg. "Absoluut", zegt analist Gert Kruys.
64' Douvikas ligt geblesseerd op de grond na een harde overtreding van Branthwhaite. De verdedeiger van PSV komt met gestrekt been in. "Dit is een rode kaart", zegt analist Gert Kruys. De PSV-er komt er echter met geel mee weg.
60' DOELPUNT FC UTRECHT ! Het is alweer gelijk. Van de Streek krijgt de bal onder controle en schiet de 2-2 binnen.
59' Douvikas net te laat! Van de Streek kopt de bal door maar de doelman van PSV is net eerder bij de bal dan de Griek.
57' DOELPUNT PSV! Opnieuw scoort Luuk de Jong en opnieuw gaat de vlag omhoog. Dit keer heeft de grensrechter het niet goed gezien. De VAR grijpt in, het is een treffer voor PSV: 1-2. De Jong kon van dichtbij binnenschieten.
55' Kansen FC Utrecht! Douvikas met het schot, Booth met het schot en Van der Maarel met een kopbal, maar geen treffer.
51' Luuk de Jong denkt de 1-2 te maken. De aanvaller van PSV vergeet echter dat hij een meter buitenspel staat. Afgekeurd.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45' Het is rust in Stadion Galgenwaard.
44' Nog een grote kans voor PSV. Vanaf de rand van de zestien kan Mauro Junior vrij schieten, Barkas redt.
41' DOELPUNT PSV! De Eindhovenaren werden na de openingstreffer gevaarlijker. Bakayoko staat helemaal vrij en kan de bal zo in het Utrechtse doel schieten: 1-1.
35' Daar is bijna de 2-0. Het schot van Taylor Booth wordt gekeerd door Benitez.
33' DOELPUNT FC UTRECHT! Met een prachtig afstandschot schiet Boussaid FC Utrecht op 1-0 voorsprong.
26' Xavi Simons gaat op de zestien van FC Utrecht af, verdediger Modibo Sagnan grijpt in. Gevaar geweken.
10' "Tot nu toe is het een matige wedstrijd", aldus analist Gert Kruys.
5' Eerst dringt FC Utrecht aan, vervolgens probeert PSV in de counter toe te slaan. De eerste echte kans is nog niet genoteerd.
1' Er is afgetrapt, FC Utrecht - PSV is begonnen!

Opstellingen:

FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Sagnan, Van der Hoorn, Van der Maarel; Brouwers, Jensen, Booth; Van de Streek, Douvikas, Boussaid
PSV: Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo, Van Aanholt; Veerman, Til, Mauro Júnior; Bakayoko, Luuk de Jong, Simons

Warmlopen:

- PSV staat vierde in de eredivisie met zeven punten achterstand op koploper Feyenoord.
- FC Utrecht is de nummer zeven van de competitie. Het gat tot PSV is negen punten.
- Tasos Douvikas is met elf treffers de topscorer van de eredivisie. Hij deelt die positie met Ajax-spits Brobbey. PSV-speler Xavi Simons volgt met tien treffers.
- Van de 52 keer dat FC Utrecht en PSV in Utrecht tegenover elkaar stonden in de eredivisie won FC Utrecht tien keer. 25 keer was PSV de winnaar.