Wielrenner Lars van den Berg: dromen van etappezege in de Giro

© RTV Utrecht/Niels van Ekeren
Utrecht - Lars van den Berg herstelt goed na zijn val in de Ster van Bessèges waar hij een scheurtje in zijn rechterelleboog opliep. De wielrenner verwacht op 3 april zijn comeback in het World Tour peloton te maken in de Ronde van het Baskenland. Zijn absolute hoofddoel dit jaar, de Giro d’Italia, is niet in gevaar gekomen door zijn blessure.
Van den Berg kwam op 3 februari ongelukkig ten val in de tweede etappe van de Ster van Bessèges. Hij liep daarbij een scheurtje in zijn rechter elleboog op en besloot terug te keren naar Nederland om te herstellen. "Deze week ben ik weer twee uurtjes buiten gaan fietsen. Even kijken hoe het gaat. Ik heb de afgelopen weken veel gewandeld en oefeningen gedaan om toch twee, drie uurtjes per dag in beweging te blijven", zegt Van den Berg.
Winnen is voor weinigen weggelegd maar het is wel het doel om in een etappe voor de overwinning te rijden
Lars van den Berg
Volgende week vertrekt de wielrenner weer richting Spanje waar hij samen met zijn ploeggenoot Bram Welten een appartement heeft. Hij zal zich daar de eerste drie weken samen met Welten voorbereiden voor de eerstvolgende wedstrijden uit de Coupe de France, een regelmatigheidsklassement dat bestaat uit eendaagse wedstrijden in Frankrijk. De aanwezigheid van zijn ploeggenoot is belangrijk voor Van den Berg. "Het is wel lekker om niet de hele tijd alleen te zijn en hem ook in de buurt te hebben". Zijn eerste echte afspraak is de Ronde van het Baskenland op 3 april.

Giro d’Italia

Op 6 mei start de 106e editie van de Giro d’Italia in de Abruzzen. "De Giro staat voor mij rood omcirkeld", zegt Van de Berg, die vorig jaar zijn debuut maakte in de Giro d’Italia. Zijn beste uitslag was toen de 14e plaats in de 15e etappe. Dit jaar staat de wielrenner vol ambitie aan de start om zijn kopman Thibault Pinot bij te staan, maar hij sluit niet uit dat hij ook voor eigen succes kan gaan.
"Als ik dan zelf een keer in de ontsnapping zit dan weet je het natuurlijk nooit, dus dan is echt het doel om daarin mee te schuiven en een keer een resultaat neer te zetten. Winnen is voor weinigen weggelegd maar het is wel het doel om in een etappe voor de overwinning te rijden. Het is nog ver weg met hoe ik er nu voor sta, maar je moet ergens van dromen."