Jong Utrecht boekt ruime overwinning op NAC Breda

© FC Utrecht/ Pro Shots
Utrecht - Jong Utrecht heeft vanavond in De Galgenwaard met 4-1 gewonnen van NAC Breda. De Utrechters kwamen nog op achterstand, maar draaiden het daarna helemaal om.
Al na vier minuten keek Jong Utrecht tegen een achterstand aan. Tijs Velthuis was toen van dichtbij trefzeker. Binnen het kwartier zorgde Derensili Sanches Fernandes ervoor dat het alweer gelijk was. En door een rake poeier van Yannick Leliendal in de 37ste minuut ging Jong Utrecht met een voorsprong de kleedkamer in.

Wissels in de rust

In de rust kwamen Wessel Kooy en Christopher Mamengi in de ploeg voor Tommy St. Jago en Ramon Hendriks. NAC Breda probeerde met drie wissels een ommekeer te bewerkstelligen. Maar dat lukte niet.
In de 67ste minuut werd Anthony Descotte aangespeeld door Rocco Robert Shein. Hij omspeelde zijn tegenstander en maakte de 3-1. Een minuut later mochten de Utrechters weer juichen toen Derensili Sanches Fernandes zijn tweede van de avond maakte.
Trainer Kalezic na de zege op NAC
Het is de eerste overwinning van Jong Utrecht sinds de uitwedstrijd in FC Den Bosch op 6 januari. Toen werd ook met 4-1 gewonnen. Daarna werd vier keer verloren en speelden de beloften twee keer gelijk.
Ondanks de 4-1 overwinning blijft Jong Utrecht wel de nummer laatst van de eerste divisie. Aanstaande vrijdag speelt de beloftenploeg een uitwedstrijd tegen nummer 18 Helmond Sport.