Amerikaans avontuur voor Utrecht-speler Van der Kust

© fcutrecht.nl
Utrecht/Houston - Djevencio van der Kust gaat Utrecht in ieder geval voorlopig verlaten. Hij wordt verhuurd aan het Amerikaanse Houston Dynamo, de Texaanse club neemt de 21-jarige back tot het einde van het seizoen over.
Mocht het verblijf bevallen dan kan de club de verdediger definitief in de armen sluiten. Houston Dynamo heeft namelijk een optie tot koop bedongen.
Ruim tien jaar geleden kwam Van der Kust naar Utrecht. Hij viel daarvoor op bij amateurvereniging Zeeburgia en zette ook daarna in Utrecht stappen. In de zomer van 2020 sloot hij aan bij het beloftenteam om een jaar later te debuteren in de eerste selectie.
In totaal speelde de linksback 24 officiële wedstrijden voor de hoofdploeg van FC Utrecht. Technisch directeur Jordy Zuidam kijkt met veel optimisme terug op zijn ontwikkeling. "De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen de jeugdopleiding."
Waarom hij dan tóch, zij het voorlopig, het veld moet ruimen? "Omdat de concurrentiestrijd op de linksbackpositie is toegenomen en niet in zijn voordeel beslist is. We wensen Djevencio heel veel succes tijdens zijn verhuurperiode in de Verenigde Staten.”