Kampong begint 2023 met ruime zege: 'Die goal kost mij een krat bier'

Kampong
Kampong © RTV Utrecht
Utrecht - Kampong is met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft begonnen. De Utrechters wonnen in de vierde divisie met 5-0 van Moerse Boys.
Verslaggever Menno Schilder over de zege van Kampong
Kampong wist in de eerste helft op 2-0 voorsprong te komen bij Moerse Boys. Merijn Muskens maakte de eerste Utrechtse treffer, Leon Lenders de tweede.
Na rust wist Kampong de voorsprong verder uit te bouwen. Eerst zorgde een eigen doelpunt van Moerse Boys voor de 3-0. Nies van Raalten scoorde de 4-0 en Muskens maakte met zijn tweede van de dag de 5-0.

Ranglijst

Kampong staat op de tweede plek in de vierde divisie. De Utrechters hebben met een wedstrijd minder gespeeld vier punten achterstand op koploper Orion.

Teamspirit

Nies van Raalten maakte zijn eerste treffer in dienst van Kampong. "Een heerlijk gevoel", zei de voetballer. "Ik ben niet echt de beste afmaker, maar hij ging er lekker in."
En bij Kampong is er een regel als je je eerste goal maakt. "Ik moet nu wel een krat bier betalen voor het team, ik ga even kijken waar die het goedkoopste is", lacht Van Raalten. "Je moet er wat voor over hebben. Maar dit maakt ons team zo mooi."
Nies van Raalten: 'Deze goals kost mij een krat bier'
"Het was fris en flitsend. Het is mooi om zo uit de winterstop te komen", aldus trainer Frank Bruijnis. "Dit stemt mij heel erg tevreden. Het zit goed in elkaar, de jongens zijn veel met elkaar bezig, ze zijn elkaar aan het verbeteren, dat is mooi om te zien.
Kampong-speler Marc Visser heeft vertrouwen in de kwaliteit van zijn ploeg. "Ik weet dat wij voor niemand bang hoeven te zijn als we spelen zoals we kunnen spelen. Dan kunnen we iedere tegenstander, in ieder geval op energie, overklassen."
Marc Visser: 'Zijn niet veel ploegen beter dan wij'
"We gaan niet elke wedstrijd zomaar winnen. We kunnen wel gaan uitspreken waar we naar toe willen, dat is de eerste plaats. Maar het is niet zo dat als we het niet redden dat we niet tevreden kunnen zijn. Het is natuurlijk wel ons debuutseizoen in de vierde divisie", aldus Bruijnis.
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'De jongens zijn heel veel met elkaar bezig'

Moerse Boys – Kampong: 0-5

9' Merijn Muskens (0-1)
24' Leon Lenders (0-2)
50' Eigen doelpunt Moerse Boys (0-3)
65' Nies van Raalten (0-4)
74' Merijn Muskens (0-5)