Live op Radio M: Hercules hoopt koploper nieuwe tik te bezorgen

Beeld uit de wedstrijd Hercules - ADO'20 van vorig seizoen
Beeld uit de wedstrijd Hercules - ADO'20 van vorig seizoen © Orange Pictures
Utrecht/Hoogland - Acht maanden na de krankzinnige apotheose van het voetbalseizoen 2021-2022 staat vanmiddag Hercules - ADO'20 opnieuw op het programma. Maar de situatie aan de aftrap is totaal anders dan die van 6 juni.
Toen had Hercules de titel in de derde divisie, en daarmee promotie naar de tweede divisie, voor het grijpen. Winst op ADO'20 volstond. Maar de Heemskerkers maakten in de blessuretijd 3-3. Het wrange was dat ze daarmee niet alleen Hercules, maar ook zichzelf een slechte dienst bewezen. Bij een titel voor Hercules had ADO'20 de nacompetitie mogen spelen. Doordat de titel nu naar OFC ging, greep ADO'20 naast het ticket voor de play-offs.

Zand in machine

Dat ticket hebben de Heemskerkers nu al hoog en breed in de tas, doordat ze eerste periodetitel pakten. Maar de laatste weken is er zand in machine gekomen. Drie van de laatste vier duels werden verloren. Vorige week zelfs met zelfs 6-0 van TOGB. De voorsprong op directe belager VVSB is nog maar 1 punt. Hercules staat vierde en heeft 13 punten minder dan de koploper.
Eerder dit seizoen verloor Hercules de uitwedstrijd tegen ADO'20 met 3-1. De Utrechters hebben het uit traditioneel lastig met ADO, thuis in de balans veel beter.
Van de vijf duels die beide ploegen in de derde divisie op sportpark Voordorp tegen elkaar speelden, won Hercules er drie. De Utrechters verloren één keer. Zoals Hercules deze hele competitie thuis ook pas één keer verloor, tegen JOS Watergraafsmeer. Als Hercules nog iets wil in de titelrace, moét het vanmiddag winnen. Maar het lijkt erop dat een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare is.
Trainer René van der Kooij kan niet beschikken over de geblesseerde doelman Pepijn Vonk.

Hercules - ADO'20 is vanmiddag live te volgen op Radio M Utrecht in het programma Namen & Rugnummers. De meeste aandacht zal daarin uitgaan naar de wedstrijd FC Utrecht - PSV, en we zijn bij het NK indoor atletiek.