Spakenburg loot Katwijk: 'Dat wordt een spektakel'

© Geert Lommers
Utrecht - Geen FC Utrecht, geen Ajax, geen PSV en ook niet de droomloting uit tegen Feyenoord. Spakenburg moet het in de derde ronde van de KNVB beker, die het bereikte door een zege op FC Groningen, opnemen tegen Katwijk. "Een geweldige loting natuurlijk", reageert trainer Chris de Graaf reageert op de door zijn aanvoerder Floris van der Linde verrichte loting
"Ik had al gezegd dat ik liever naar de Kuip was gegaan. Om een onvergetelijke avond, maar ook uit financieel oogpunt", zegt De Graaf. "Maar qua perspectief is de tweede optie Katwijk of De treffers. Daarmee wil ik niet insinueren dat we wel even door gaan. Maar thuis tegen Katwijk hebben we meer kans dan bij voorbeeld tegen Go Ahead Eagles uit."
En dat vergroot ook de kans op een wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord, maar dan een ronde later. "Ja daar gaan we voor, maar daar zal Katwijk ook voor gaan", lacht De Graaf, die uitkijkt naar de wedstrijd tegen Katwijk. "Weet je, dat wordt een spektakel. Ze hebben een geweldig team, en zijn de regerend kampioen. Ik vind Katwijk na IJsselmeervogels onze grootste rivaal."
Saillant detail is Spakenburg het op gaat nemen tegen Ahmed el Azzouti, die volgend seizoen voor de Blauwen speelt. "Ik gun die jongen het allerbeste, maar voor één avondje niet. En dat zal hij helemaal begrijpen."
Chris de Graaf over de bekerloting