FC Utrecht moet naar AZ in de beker, Spakenburg loot Katwijk

Spakenburg stuntte afgelopen week door FC Groningen uit de beker te stoten.
Spakenburg stuntte afgelopen week door FC Groningen uit de beker te stoten. © Orange Pictures
Utrecht/Bunschoten-Spakenburg - FC Utrecht speelt in de achtste finales van de KNVB-beker uit tegen AZ. Spakenburg heeft gunstig geloot en is gekoppeld aan mede-amateurclub Katwijk. Dat heeft de loting uitgewezen.
Voor FC Utrecht wordt het een zware kluif, op bezoek bij de huidige nummer 2 van de eredivisie. De ploeg van de nieuwe trainer Michael Silberbauer bereikte afgelopen week de laatste 16 van het bekertoernooi door de amateurs van Blauw Geel '38 met 1-3 te verslaan.
Voor Spakenburg wacht in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen Katwijk, dat net als de Bunschoters in de tweede divisie speelt. De Blauwen hebben dus een flinke kans om de kwartfinales van de KNVB-beker te bereiken.
Spakenburg schreef afgelopen week geschiedenis door in de Euroborg FC Groningen met 2-3 te verslaan. Het was de eerste keer ooit dat Spakenburg een eredivisieclub uitschakelde.
De loting werd verricht door Floris van der Linden, de Spakenburg-spits die afgelopen week twee keer scoorde tegen FC Groningen. De achtste finales van de KNVB-beker zijn gepland op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 februari.