Zaalhockey mannen: Eerste zege Kampong, Schaerweijde klimt

© Orange Pictures
Utrecht - In de hoofdklasse zaalhockey hebben de mannen van Kampong hun eerste winst geboekt. Schaerweijde won tweemaal en is daardoor geklommen op de ranglijst.

Uitslagen:

Poule A

Voordaan – Kampong: 7-2
Den Bosch – Kampong: 3-6
Voordaan - Almere: 3-4
Kampong staat voorlaatste in poule A van de hoofdklasse. Met Voordaan gaat het iets beter. De Groenekanners staan derde.

Poule B

Amsterdam – SCHC: 5-3
Schaerweijde – Cartouche: 8-2
Schaerweijde – SCHC: 4-3
Schaerweijde uit Zeist is de nummer drie van poule A. SCHC uit Bilthoven staat vierde.

Opluchting bij mannen Kampong

"Deze hadden we nodig", zegt Kampong-speler Finn van Bijnen over de zege op Den Bosch. "We hadden een stroeve start. Maar het zit er in, dat zag je vandaag. We kunnen gewoon voor de play-offs gaan."
Na de 7-2 nederlaag wist Kampong zich dus te revancheren. "Het is lekker om zo naar huis te gaan. De eerste wedstrijd was zuur", aldus Van Bijnen. "We moeten nu doorpakken."
Kampong-speler Finn van Bijnen: we waren niet gewend om te verliezen

Gemengde gevoelens bij Voordaan

Bij Voordaan hadden ze gemengde gevoelens. Kampong werd met 7-2 verslagen maar van Almere werd met 4-3 verloren. "Ik heb nu een slecht gevoel", zei coach Peter Jonker. "Tegen Kampong was het goed maar tegen Almere begonnen we heel slap. We hebben heel weinig gecreëerd."
"Ik was na de eerste wedstrijd trots op de jongens. Je beloont jezelf pas als je de wedstrijd erna ook wint", aldus Jonker. "Nu voelt het toch anders."
Voordaan-coach Peter Jonker: 'Wat stelt een 7-2 tegen Kampong voor als je deze verliest'