Michael Silberbauer keert als hoofdtrainer terug bij FC Utrecht: 'Kan niet wachten'

© Orange Pictures
Utrecht - Michael Silberbauer (41) is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De Deense oud-middenvelder volgt de vertrokken Henk Fraser op.
Silberbauer, die 113 duels in de hoofdmacht van FC Utrecht speelde, heeft een verbintenis getekend tot medio 2025. De Deen komt over van FC Midtjylland. Daar was hij assistent-trainer. Op de website van FC Midtjylland valt te lezen dat de club Silberbauer aan FC Utrecht heeft verkocht. Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht spreekt over een passende oplossing.
Woensdag staat Silberbauer direct voor de groep. Assistent-trainers Aleksandar Rankovic en Twan Scheepers en keeperstrainer Harald Wapenaar complementeren samen met Urby Emanuelson de technische staf.
FC Utrecht staat op dit moment zevende in de eredivisie en hervat op zondag 8 januari de competitie met een thuisduel tegen Feyenoord.

Terugkeer

Vorig seizoen was Silberbauer ook al even werkzaam voor FC Utrecht. Toen als assistent-trainer van interim-trainer Rick Kruys. "Het doet me buitengewoon veel deugd terug te keren bij de club waar ik een mooie historie heb. Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk als hoofdtrainer bij FC Utrecht", aldus Silberbauer.
"De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en mijn visie op het voetbalspel. Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan, in verschillende landen. Die ervaring neem ik mee naar FC Utrecht, waar we er alles aan gaan doen de ambities van de club te realiseren. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn FC Utrecht-boek en kan niet wachten om weer in Stadion Galgenwaard terug te keren."

Twee weken geleden besloot Henk Fraser te vertrekken als hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij was op een training in conflict gekomen met Amin Younes en heeft daarbij grensoverschrijdend gedrag vertoond. De oud-voetballer vond dat hij hierdoor niet verder kon bij FC Utrecht.