FC Utrecht onderuit in kletsnat oefenduel

© RTV Utrecht / Bert Kous
Utrecht - FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd tegen FC Groningen verloren. Op een kletsnat sportpark Zoudenbalch kreeg Utrecht meer kansen maar won FC Groningen met 3-0. Tegelijkertijd werkte een ander deel van de selectie achter gesloten deuren een oefenduel af tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd eindigde in 4-4
Op Zoudenbalch startte FC Utrecht in een 4-4-2-formatie, met Tasos Douvikas en Bas Dost in de spits. Laatstgenoemde bezorgde Sander van de Streek al direct een kans, maar hij vond slechts het zijnet.
Hoewel FC Utrecht grote delen van de eerste helft de betere ploeg was, en kansen kreeg via Douvikas en Dost, was het bij rust 0-2. Thomas Suslov scoorde uit een vlijmscherpe counter en Ricardo Pepi passeerde Fabian de Keijzer na een hoekschop.

Weer kansen, weer geen goals

Na rust begon Utrecht sterk met twee kansen voor Van de Streek. Maar wederom was het FC Groningen dat scoorde. Na een afgeslagen Utrechtaanval mocht Pepi op het randje van buitenspel doorgaan. Hij rondde knap af.
FC Utrecht kreeg in het laatste half uur nog zeker zes kansen en mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren.

FC Utrecht-FC Groningen 0-3 (0-2)

0-1 Suslov (7’)
0-2 Pepi (23’)
0-3 Pepi (57’)

Opstelling FC Utrecht in Utrecht: De Keijzer; Ter Avest, Van der Hoorn, Sagnan, Zagre; Boussaid, Toornstra (El Arguioui/77’), Van de Streek (Jenner/81’), Booth (Reijnders/77’); Dost, Douvikas (Akkerman/81’)

ADO- FC Utrecht 4-4 (2-2)

1-0 De Waal (13’)
1-1 Klaiber (30’)